Casanova – på 30 dagar

Henrik, 23: ”Inom en månad ska jag vara upptagen och lycklig”

Foto: Cecilia Bäcklund
Henrik Ståhl hoppas, med hjälp av författaren Neil Strauss vägledning i boken "Spelets regler", hitta drömkvinnan inom 30 dagar. Det går att följa den spännande resan via Casanovabloggen.
RELATIONER

Med hjälp av Neil Strauss nya bok Spelets regler ska Henrik Ståhl inom en månad ha hittat sin drömkvinna.

Eller i allafall ha fixat en riktig ”Sex and the city-dejt”.

– Det ska vara som en bal på slottet, förklarar han entusiastiskt inför starten av den 30 dagar långa utmaningen.

Foto: Cecilia Bäcklund
.. och aftonbladet.se:s casanovabloggare Henrik Ståhl.

Henrik är taggad. I en månad ska han slaviskt följa Neil Strauss dag-för-dag-utmaning som finns med i nya boken Spelets regler. Förväntningarna är stora.

– Inom 30 dagar ska jag vara lycklig och upptagen. Eller jag ska i allafall ha en dejt, en riktig ”Sex and the city-dejt”, den ska vara magnifik. Som en bal på slottet.

Varför behöver du ta hjälp av boken?

– Jag är fruktansvärt dålig på att ragga och kan vara dålig på att till exempel hantera otrevliga människor. Så skadar det ju inte att veta hur man gör ett bra första intryck.

Henrik, som varit singel sedan i maj i år, har läst instruktionerna för vad han ska göra de fem första dagarna. Men sedan kommer han ta det efter hand som dagarna går. Allt för spänningens skull.

– Till en början tyckte jag det verkade vara en handbok för hopplösa fall, men när man tänker till så är det ganska bra grejer om hur man stärker självförtroendet och blir mer säker på sig själv.

Vilken sorts tjej letar du efter?

– Det ska vara en stark kvinna som står på egna ben. En intellektuell kvinna med ambitioner och visioner. Och gärna någon som kan sätta mig på plats. Så ska hon tycka att det är charmigt med nördar. Det är perfekt om hon spelar tv-spel, inte bara för att det är kul utan för att hon ser det mer som en religion, säger han och flinar lite.

Hur det går för Henrik under färden mot den perfekta dejten kan man följa på den nystartade Casanovabloggen. Exalterat beskriver han hur han ser fram emot att få dokumtera framstegen och att bloggen förhoppningsvis kan hjälpa till att marknadsföra honom som ett kap.

– Det är viktigt, det där med att kunna bjuda på sig själv, konstaterar han.

FAKTA

Henrik Ståhl

Ålder: 23

Bor: Stockholm

Gör: Jobbar på aftonbladet.se som nöjesreporter

Civilstånd: singel sedan maj 2008

Intressen: Musik, superhjältar, tv-spel, animé, manga

Drömkvinna: En självständig visionär som gillar nördar

Neil Strauss – kungen av förförelsetips

Neil Strauss succébok Spelet, som kom 2006, blev en raggningsbibel för många killar. Den nysläppta uppföljaren Spelets regler handlar mer om självförbättring och är uppdelad i två delar.

Första delen heter Utmaningen och det är precis vad den är. Ett 30 dagar långt projekt där målet är att träffa drömkvinnan.

I andra delen, Dagboken, beskriver Neil Strauss baksidan av spelet och de komplicerade reglerna som finns i ett förhållande.