”Har du tips på sexiga förspel?”

Läs senaste chatten med Linn Heed

RELATIONER

Linn Heed säger: Halloj! Efter en skön vecka i solen är jag tillbaka, glad och utvilad...
Moderator säger: Välkomna, då börjar vi med frågorna..!
rocko säger: Tja Linn, jag skulle vilja ha tips på sexiga förspel, har ingen fantasi men vill gärna överraska min tjej på ett sexigt sätt.. Inte bara med ett sexigt sms utan saker som får henne att känna sig uppsakttad på riktigt, sexig, som gör henne helt tokig :)
Linn Heed säger: Att bli BEKRÄFTAD, UPPMÄRKSAMMAD och SEDD är det som får både kvinnor och män att känna sig åtrådda och speciella. Det väcker lusten och kåtheten. Så se till att hon blir uppmärksammad av dig, alltifrån en omtanke på morgonen vid frukosten, eller en skön dusch tillsammans (som kanske kan leda till en snabbis innan jobbet). Du känner även din kvinna bäst. Uppskattar hon att få t ex små presenter som sexiga underkläder? Då kan du ju slå in ett litet paket som ligger och väntar på henne efter jobbet och inne i sovrummet väntar du, naken och redo att ge henne en skön helkroppsmassage. Låt förspelet få ta tid, men visa också i både ord och handling att det är HENNE du vill ha. Galen av åtrå, galen av längtan. Det får igång lusten och sexet!
troll säger: Hur ofta är "normalt" att ha sex med sin partner?
Linn Heed säger: Normalt är ett ganska svårt begrepp att förhålla sig till, eftersom det som är "normalt" för en individ/par inte är det för någon/några andra. Så det beror på vem man är, hur livssituationen ser ut med mera. Är man singel eller lever tillsammans med någon? Är man frisk eller sjuk? Är man utvilad eller trött och stressad? Är man i harmoni och balans eller finns det oro för framtiden? Är man trött småbarnsförälder eller utvilad? Det viktigaste är att du och din partner har sex så ofta som ni själva finner tillfredsställande. Ibland är det inte alltid kvantiteten som räknas, utan snarare kvaliteten. Att få till ett kvalitetssex kan vara nog så häftigt och välgörande, även om det inte sker varje vecka. Vi är olika och har olika behov. Försök att inte jämföra dig med andra, utan känn efter inombords vad du behöver och längtar efter och försök sedan att kommunicera och kanalisera detta till din partner. Kram och lycka till!
??? säger: Hej! När jag runkar så får jag utlösning, men jag får liksom ingen orgasm. Vad kan man göra för att få orgasm?
Linn Heed säger: Det som du beskriver kan ibland inträffa och tvärtom, det vill säga att man får orgasm men ingen utlösning. Utlösningen i sig är en fysiologisk reaktion/process i kroppen och är ibland skild från den känslomässiga njutningen och upplevelsen. Det handlar om din lust och att hitta t ex sexuella fantasier som du triggar igång på. Vad är sexigt och vad är upphetsande? Fundera över det och framkalla bilden på näthinnan när du onanerar. Då kommer du att känna en upphetsning som stegras och njutningen kommer (som för många män) att sammanfalla med utlösningen. För många män så är orgasmen och utlösningen så nära förknippade med varandra, och svåra att skilja ut, så det upplevs som ett och samma. Orgasmen är länkat till ditt psyke och att du verkligen känner sexuell lust, antingen med dig själv eller tillsammans med en partner.
Kanel säger: Hej! Jag har bestämt mig för att låta det här bli en hejdundrande kärlekshöst, ska hitta glöden i förhållandet som varat i fem år.. Tips? Hjälp? Vi bor inte ihop just nu för vi höll på att krascha men jag vill hitta tillbaks sexuellt och mentalt..
Linn Heed säger: BRA att bestämma sig, men har du din partner med på tåget? Även om god vilja och målmedvetenhet är två riktigt bra egenskaper när man vill uppnå en förändring, så är det också viktigt att vara realistisk och inse att man inte kan göra ett jobb för två. Ensam är inte stark, utan du behöver även din partner med på noterna för att också lyckas. Visst kan du överraska honom/henne, men för att nå hållbara resultat i förlängningen så måste ni båda två vilja jobba i samma riktning. Men att sätta ned foten och avsätta kraft, tid och energi på sitt förhållande är riktigt, riktigt bra och härligt. Prioritera varandra och se till att ni har flera mötespunkter. Även om ni inte bor ihop så går det att bekräfta varandra dagligen, genom telefon, mail, sms och att på olika sätt visa att DU ÄR DEN MAN/KVINNA SOM JAG ÅTRÅR OCH LÄNGTAR EFTER HELA TIDEN. Det kickar igång sexlivet och lusten. Om glöden finns, så blås liv i den. Det behövs syre och genom att du fokuserar så klart på att lyckas, så kommer din partner också att behöva bemöta dina ansträngningar. Svarar han/hon upp mot dessa, så är ni på banan igen. Framkalla även i minnet, sinnet och i hjärtat, vad det var du föll för hos din partner för fem år sedan. Vilka egenskaper och attribut attraherade dig? Genom att påminna sig själv igen, så är det också lättare att framkalla dom starka känslorna som också band er till varandra. Kram och lycka till!
KG! säger: Hej Linn har du något tips på hur man ska raka sej på bästa sätt?
Linn Heed säger: Intimrakning i all ära, men viktigt att veta är att könsbehåringen faktiskt är ett skydd för underlivet. För kvinnor så blir det som en extra dörr som hindrar bakterier och smuts från att komma in i underlivet och orsaka irritation och infektioner. Tar man bort skyddet så är man mer utsatt. MEN om man ändå vill raka sig, så är det bra att använda engångshyvlar, med ENKELT rakblad. Det är skonsammast mot den känsliga och ömtåliga huden. Använd gärna Apotekets tvättcréme som är mild och helt oparfymerad. Raka i hårets växtriktning och smörj gärna in med en oparfymerad och lugnande hudvårdssalva efteråt. Problem med inflammerade hårsäckar kan både göra ont och orsaka infektioner.
hej säger: Varför svider det så ibland vid samlag? Känns ibland som öppna små sår.. //Tjejen 26år
Linn Heed säger: Förmodligen får du små, små självsprickor i slidmynningen. Dina slemhinnor kan vara extra sköra och utsatta, om du t ex har haft en svampinfektion nyligen. Underlivet är känsligt och upplever du att det gör ont, så avstå från samlag under en period och låt underlivet läka ut och vila. Ett samlag är en påfrestning om underlivet redan är ansatt. Smörj gärna in underlivet med oparfymerad barnolja. Det mjukgör dom känsliga slemhinnorna. Undvik åtsmitande byxor och stringtrosor. Sov utan trosor på natten och använd bara bomullstrosor. Tvätta inte med tvål/duschcreme utan skölj bara med ljummet vatten, alternativt tvätta med barnolja, endast. Vatten torkar ut slemhinnorna, som behöver få vila ifred. Du ska se att du kommer till rätta med småsprickorna och kan njuga av samlag igen. KRAMAR :-)
hej säger: Hej hej! Jag undrar om det finns ett minipiller eller p-piller som ökar sexlusten? MVH/M
Linn Heed säger: Hormonella preventivmedel påverkar kvinnor på olika sätt. Vissa kan få sänkt sexlust andra kan få ökad lust. Du får pröva dig fram. Men att äta minipiller eller p-piller bara för att öka lusten är inget som jag rekommenderar, utan i första hand är det ett preventivmedel, och finns det sedan andra sekundära vinster att hämta, så är det helt ok. Att öka lusten handlar om att förstå vad det är som har gjort att den har försvunnit. När man förstår orsak och verkan så kan man lättare ta tag i problemet.
Blonde säger: Varför gillar vissa tjejer analsex mycket medan vissa inte alls gillar det??
Linn Heed säger: På samma sätt som vissa gillar oralsex /att ge och att få/ och andra inte gillar det. Vi är olika och har olika sexuella preferenser och triggers. Analsex är för en del förknippat med onaturligt sex och smärta, för andra är dom njutningspunkter som finns i anus något härligt och underbart. Oavsett vilken typ av sex man har, så är det ALLRA VIKTIGASTE (oavsett om det är oralt, vaginalt, analat eller smeksex) att man SJÄLV KÄNNER ATT MAN VILL. Ja jag vill det här. Ja det här känns skönt och bra. Ja det här är upphetsande. Samt att man kan säga NEJ om det plötsligt känns smärtsamt, obehagligt eller konstigt. Det är att älska med respekt och lyhördhet för varandra, och det är det som bra och ömsesidigt sex handlar om.
Moderator säger: Tiden är snart ute, dags för dagens sista fråga!
Nyfiken säger: Varför kan det i bland vara så svårt för en kille att få orgasm även om han tänder på tjejen och gillar sexet?
Linn Heed säger: I vissa särskilda fall så kan det finnas fysiologiska problem med så kallad fördröjd eller helt utebliven utlösning/ejakulation. Då föreligger det ett kroppsligt problem som man kan behöva åtgärda. Men många gånger handlar det om en psykologisk spärr och hinder som måste övervinnas. En bra skiljelinje, är just att ta reda på hur det ser ut och fungerar när personen i fråga onanerar? Är det lika svårt att få utlösning/orgasm då? Genom att prata om det och hjälpas åt tillsammans, så kan man känna sig tryggare och bekvämare i sexet. Det blir inte en prestation, utan en skön upplevelse ihop. Många killar har stor press på sig att prestera i en sexuell situation, och det kan givetvis inverka på både ståndet/erektionen och utlösningen/orgasm-förmågan. Så att bara ta det lugnt och kravlöst uppleva stunden tillsammans är ofta det bästa rådet. KRAMAR!
Moderator säger: Det var sista frågan för idag – stort tack till dig Linn, och tack till alla er som chattat!
Linn Heed säger: TACK för idag och så ses vi om exakt en vecka, måndag 11:00. Sköt om dig och ge någon en extra varm kram idag.