Snorkig attityd och stavfel

– värsta nybörjarmissarna när du nätdejtar

RELATIONER

Mörkret och kylan håller oss inne – då passar fler på att nätdejta.

Men se över profilen.

Nybörjarfelen kan nämligen avskräcka många, enligt nätdejtingexperten Karin Adelsköld.

Cindy testar nätdejting på Mötesplatsen.

Månaderna innan jul försöker fler träffa någon på nätet, enligt Karin Adelsköld från dejtingsajten Mötesplatsen. Hon tror det beror på att vi sitter hemma och längtar efter någon att mysa med.

– Man kanske känner sig lite mer ensam i mörkret helt enkelt, säger hon.

En som nyligen började nätdejta är Cindy Pedersen, en redovisningsekonom från Göteborg. Hon startade med stor entusiasm. Efter fyra dagar kände hon sig dock besviken – hon tyckte hon fått för lite besök. Men det kan bero på hennes profil, tror Karin Adelsköld.

– Mitt första intryck när jag tittade på profilen är att en så vacker och trevlig tjej borde få mängder med brev. Men när jag sen läste texten så kan jag förstå att vissa kanske drar sig för att höra av sig, säger hon.

Ger inte en rättvis bild

Bland det som är mest avskräckande i en profil är snorkig attityd och att inte vara färdig med sitt ex. Önskemål om utseende och stavfel får också många att surfa vidare.

I Cindys fall hade hon inte gett en riktigt rättvis bild av sig själv.

– Profilen lät kanske lite skrämmande, för jag skrev att jag är helgalen och har två rottweilers – i samma mening, säger hon och skrattar.

Dessutom beskrev hon sig själv ganska kortfattat. Men efter Karin Adelskölds råd gjorde hon om sin profil, och fokuserade på det positiva.

– Jag fick tips om att skriva något intressant och roligt, som väcker uppmärksamhet, istället för bara hej, jag heter det och är så lång, säger Cindy.

Söker positiva människor

Cindy lyfte istället fram att hon söker glada, charmiga människor, som ler mycket. Det stämmer in på henne själv också. Dessutom är hon en hårdrockstjej som älskar musik.

Nu är hon nyfiken på om den nya profilen ska ge resultat. Hon välkomnar glada killar, som kommer med seriösa förslag.

– Och om det finns någon som vill ta med mig på Metallica-konserten så har de en dejt! Säger hon.

FAKTA

Såhär stod det i Cindys presentation

Signatur: Honeybunny

Halloj!

Helgalen, äventyrslysten tjej söker dig spännande man att lära känna.

Fritid: Oj oj, fritiden. Har så mycket att göra att jag knappt hinner med. Spelar bland annat gitarr (el) i ett band som jag och kompistjejerna har. Har dessutom två Rottweilers (Rocky och Chinga) som arbetar deltid som vakthundar. Har även erfarenhet av att träna hundar. Annars så tar jag det lugnt på fritiden. Lite fika och promenader brukar passa bra efter en hektisk arbetsdag.

Resa: Gärna, både långt borta och i hemtrakterna. Behövs både tid och pengar förstås.

Gå ut en kväll: Hemmakvällar är bra, men lite krog är också bra.

Dejtingexperten Karin Adelskölds råd

rst och främst har Cindy gjort en massa bra saker.

Hon har bestämt sig för att testa nätdejting som en kul grej. Hon trivs med att vara singel men skulle tycka att det var roligt att få dejta lite. Det är helt rätt inställning. Om man ser nätdejting som en kul opretentiös grej så är man oftast mycket öppnare, har mer roligt under ”arbetets gång” och bli inte lika besviken om man inte träffar mannen med stort M på en gång.

Hon är aktiv. Hon sitter uppe på kvällarna då det är primetime för nätdejting. Hon kontaktar själv singelkillar genom att fråga och kommentera saker i deras profil och komma med positiva kommentarer och komplimanger. Hon är dessutom med i chatter och forum och besvarar de brev hon får. Många, framförallt tjejer, sitter och väntar på att bli kontaktade. Var istället aktiv och kontakta dom du gillar!

Hon tänkte att det ska vara en kort och kärnfull text i profilen och flera bilder. Precis det är bästa utgångsläget. Bilder ökar chansen att du får uppmärksamhet och tillsammans med en kortare text bör man snabbt få en känsla av vem du är. Dessutom har hon stavat rätt. 10% av singlarna tycker att stavfel är det mest avskräckande i en dejtingprofil.

Här skulle Cindy kunna bättra på sin profil för bättre resultat

Lyft fram fler sidor

Cindy skriver att hon är helgalen, har två Rottweilers och jobbar väldigt mycket. Jag förstår att hon skriver detta med glimten i ögat och humor är oftast jätteuppskattat. Men innan man lärt känna varandra är det svårt att veta vad som är skämt och inte. Även om hon har två stora hundar hemma hos dig kanske hon ska omformulera sig lite och skriva att du gillar hundar i första skedet. Skriv gärna att du är helgalen men lägg gärna till andra sidor av dig som visar att det helgalna står för den humoristiska sidan av dig och inte är en diagnos.

Bygg ut lite mer om dig
Din presentation i profilen ska vara kort och koncist. Och det har Cindy gjort. Men en mening är för lite. Skriv lite mer om dig själv så man snabbt förstår vem du är och vad du letar efter. Det behöver inte vara en novell.

Suddigt foto
Cindy har ett suddigt foto som presentationsbild. Ett suddigt foto ger ett lite slarvigt intryck. Har man ingen bättre? Eller vill man dölja något? Ett tydligt foto tillsammans med fler bilder av dig i olika situationer är alltid det bästa.

Vad söker du?
30-40 bredda neråt. Cindy söker en man mellan 30 och 40 år. Jag tycker att man alltid ska ha ett brett urval. I detta fallet kanske 26-43. Många söker för snävt. Tex ”Han måste vara minst 1,90 ha högskoleutbilning och får inte feströka.” Detta gör att du kan missa många guldkorn som du kanske skulle passa jättebra ihop med. Sen är vi ofta väldigt bra på att tro att vi vet vem vi söker. Men det stämmer inte alltid.

ARTIKELN HANDLAR OM