”Finns något sätt att få större penis?”

Läs senaste chatten med Linn Heed

RELATIONER

Linn Heed säger: Hej på Er! Ett vinterkallt Stockholm men en ny spännande chatt...
Moderator säger: Välkomna, då börjar vi med frågorna!
DS säger: Hej Kan man göra något åt att tjejen blir för blöt? När jag har sex med min tjej så känner jag nästan ingenting efter ett tag för att det blivit för blött och det blir svårt att komma då.
Linn Heed säger: Lubrikationen eller våtheten är naturligtvis något positivt, eftersom det är kvinnors sätt att svara upp mot sexuell upphetsning och stimulans. Det naturliga glidmedlet hjälper till att skydda känsliga slemhinnor mot skav och friktion under samlaget. Vissa kvinnor blir väldigt våta, och då kan man pröva att ha en handduk nära till hands för att torka av emellanåt. Pröva gärna samlagsställning där hon kan knipa åt med benen, då upplever många att det känns lite tightare. Kram och lycka till!
Kille25 säger: Hej Linn! Jag och min flickvän har försökt få barn i ca 10 månader. Vi har försökt i stort sett allt men nu fått höra att om man ätit p-piller kan effekten av dessa sitta i en längre tid! Kort och gott min fråga - stämmer detta?
Linn Heed säger: Nja..... som i regel så skall det inte påverka kroppen så länge som 10 månader. Vanliga p-piller brukar vid utsättandet inte ha den biverkningen. Däremot så kan ett preventivmedel såsom p-sprutan ha det. Det kan ta mellan 6-12 månader för kroppen att komma i hormonell balans igen, och att de naturliga ägglossningarna börjar fungera som vanligt. Ta kontakt med er gynekolog och diskutera igenom situationen. Så klart att det kan finnas individuella skillnader även om man äter p-piller, men det vanliga är att det inte påverkar så långt efteråt. Att försöka bli gravida upp till och med ett år är ingenting onormalt. Försök ha avslappnade och regelbundna samlag ca varannan dag. Ät varierat och sov ordentligt. En utvilad och harmonisk kropp är mer mottaglig. Som kvinna, ät Folsyra (finns som extra tillskott på Apoteket) och som man avstå bastubad och varma bad, då spermiekvaliteten försämras något av den heta värmen. Försök att ha en avslappnad inställning. Krav, stress och prestation i barnalstrandet kan sätta upp många psykologiska och mentala hinder som påverkar processen. Kram och lycka till!
Anonym säger: Hej Linn, kan en vakumpump på sikt göra penis större? När slutar den växa och finns de nått sätt att få den större? tack på förhand :)
Linn Heed säger: Jag vill utfärda en varning för vakumpumpar, generellt. Det finns många exempel på när dessa används felaktigt och man kan skada viktig vävnad och svällkroppar i penis. Så var försiktig. Vakumpump ger en tillfällig effekt och är på sikt ingen lösning för att skaffa sig större penis. Penis växer under puberteten och självklart finns det indidviduella skillnader men runt 20 års åldern för de allra flesta. Vissa operationer kan göra den större, men det är både vanskligt och fyllt med risker och ger inga garanterade resultat. Även om fokus alltför ofta är på storleken, så är det faktiskt långt ifrån allt i en sexuell relation. Sexuell njutning kan utföras utan samlag och med en liten penis. Slidan är dessutom väldigt anpassningsbar till storleken på penis, så även om det kan låta som en klyscha, så tycker jag inte att du skall fokusera för mycket på storleken. Se till acceptera och tycka om den kropp som du har. Att utstråla självförtroende är attraktivt. Du kan ge sexuell njutning och du kan ta emot densamma. Kram och lycka till!
Lina säger: Hej! Jag och min pojkvän har varit tillsammans över 10 år och har småbarn. Hur får man det att tända till igen om man säger så... = )
Linn Heed säger: Lämna bort barnen då och då. Dom tar ingen skada av det och du och din man får egen kvalitetstid tillsammans. Prioritera sex och närhet. Stäng av tv:n på kvällen och gå och lägg er tillsammans lite tidigare istället. Tv:n gör er sega och välj istället varandra som avkoppling. Överraska varandra med små ting i vardagen. Visa uppskattning och ge bekräftelse. Visa åtrå och längtan, och även om ni inte alltid kan vara så spontana och hängivna, så är det viktigt att känna och veta att den andre parten faktiskt önskar och vill. Ibland får man sätta lusten på väntläge, men när rätt tillfälle ges (vilket ni ser till genom att prioritera den tiden) så kan ni njuta desto mer. Tänk efter vad det vad ni föll för hos varandra, för 10 år sedan. Kom ihåg denna känsla, frammana den och upplev den på nytt. Berätta för din partner vad du uppskattar och tycker om hos honom/henne. Låt det inte gå slentrian i relationen och sluta inte att vårda och bry dig om den du älskar. Kärlek behöver ständig näring och tillförsel, även efter 10 år. Kramar till er!
jag har länge misstänkt att min flickvän är otrogen, Nu har jag gått in på hennes mail och sett att det är som jag misstänkte. Vad ska jag göra? Jag har ju gjort fel jag med som snokade i hennes mail. säger: Hej jag har länge misstänkt att min flickvän är otrogen, Nu har jag gått in på hennes mail och sett att det är som jag misstänkte. Vad ska jag göra? Jag har ju gjort fel jag med som snokade i hennes mail.
Linn Heed säger: Att gå med en obehalig känsla av misstanke i kroppen är förödande i längden. Du har definitivt gjort fel, även om det på ett plan kan tyckas vara mänskligt, men det bästa hade naturligtvis varit om du hade kunnat ta upp den här obehagliga känslan med din flickvän utan att snoka i hennes privata mail. Kanske hade hon ljugit, kanske hade hon vågat vara ärlig. Nu är det som det är, och jag tycker att du skall lägga korten på bordet. Berätta vad du vet och hur du har kommit över informationen. Om det skall finnas någon chans för er att lösa det här relationsproblemet, så behöver ni börja att vara öppna och ärliga med varandra. HÄR OCH NU! Det finns allvarliga tillitsbrister i relationen och det behöver ni jobba med. Otrohet går att förlåta och reda ut, men se det som ett gemensamt problem som ni behöver förstå och lösa tillsammans. Att leka privatdetektiv är ingen lösning som håller. Att gå bakom ryggen på sin partner skadar relationen djupt. Försök att mötas, på lika villkor och se om ni inte kan nå fram till varandra. Kram och lycka till!
Plutten säger: Hejsan Linn! Jag och min tjej har ett underbart sexliv, men jag vill krydda lite extra och tänkte köpa en massagestav till henne i julklapp. Saken är bara den att hon tycker det känns konstigt med typ onani och liknande och vill bara ha "sex tillsammans". Hur tror du hon kommer reagera på en sexleksak? Kommer hon bli ännu mer osäker lr kommer hon hon gilla den? Kramar från Plutten
Linn Heed säger: I början kanske hon känner sig lite obekväm, generad, vilsen och osäker, men hjälp henne att ta fram lekfullheten och lusten. Ni kan väl använda massagestaven tillsammans, även när ni har sex. Se det som ett extra komplement som kan förhöja sexlivet. Visa att du tycker att det är okej och kul och att det inte finns några krav ställda på henne. Så småningom kanske hon också kan börja uppskatta den och ni kan ha många roliga och sköna stunder ihop även med massagestaven. Ibland måste man våga testa och överraska, med kärlek så klart!
anonym säger: Hej Linn! tack för en mycket bra spalt. En liten undran som jag har är att i porrfilmer när killer ejakulerar så blir det alltid ett "sprut". Är det vanligt att det är så i vanliga fall? Eller ligger det en viss teknik bakom? Har funderat över det där. /Anonym
Linn Heed säger: Halloj och tack för att du gillar spalten. Porrfilmssprutet är ofta både vinklat, reutscherat, trickfilmat och fixat, så det är egentligen ingenting att jämföra sig med. Ibland får man iväg en praktstråle, ibland blir det bara lite fjutt och knappt något sprut alls. Det är olika och båda två är normalt, så ibland är trycket högre än vid andra tillfällen. På samma sätt varierar konstistens, färg, lukt och smak, och det finns en normalvariation. Har man hållit tillbaka orgasmen och utlösningen länge, så kan det bildas ett högre tryck när man väl kommer. Kramar :-)
Ssäger: Kan man vara överkänslig mot sperma? Jag har varit med om att jag liksom domnat bort i huden och tappat känseln där nere efter att killen kommit i mig... är det något att oroa sig över?
Linn Heed säger: Vissa kvinnor reagerar på sin partners sperma. Känner sig irriterade i underlivet (inte bara vanlig svampinfektion) och kan nästan få som allergiska utslag. Ni kan ta kontakt med din gynekolog och gå och testa er för om det finns en överkänslighet mot varandra. Försvinner denna bortdomningskänsla om ni använder kondom? Ta kontakt med din läkare så reder ni ut det här. Kram och lycka till!
G.S säger: Tycker du det är något fel med vår syn på sex idag? mvh Gustav
Linn Heed säger: Det var en stor fråga, en bred fråga och svår att besvara med ett sådant här litet utrymme och tidsbrist, men för att svara lite kort, så tycker jag att sex idag är mer frigjort, öppet och bejakande än det var för 40 år sedan till exemepel. I den bemärkelsen är det mer positivt. Sedan tycker jag att det finns en sexuell exploatering och ett ibland gränslöst exhibitionistiskt inslag, som gör att människor, både kvinnor och män far illa. Den egna sexualiteten läggs ut i offentlighetens rum och blir allas angelägenhet, vilket jag i längden inte tror är sunt och bra. Upplysning är viktig och det tycker jag att vi blir bättre och bättre på. Ungdomar måste tidigt bli medvetna om risktänkande för att kunna värna sig själva och sina egna gränser. Över lag tycker jag att det är en positiv utveckling, men det finns alltid fallgropar och tendenser som man måste förhålla sig kritiskt och granskande till. Svar på frågan?
Moderator säger: Tiden är snart ute, dags för en kort sista fråga!
Goliat säger: Hej Linn! Är det många kvinnor som tycker om att få sina bröst stimulerade med hjälp av mannens mun? T.ex. att man suger på kvinnans bröstvårtor. Det känns som att vissa kan finna det fånigt. Jag är rädd för att prova, trots att jag finner idén väldigt tilltalande.
Linn Heed säger: Många kvinnor har bröstvårtorna som en mycket erogen zon och tycker om stimulans runt och på området, och brösten också såklart. Vissa tycker inte alls om att man nafsar och suger på bröstvårtorna utan finner det avtändande. Enda sättet att veta är att fråga och pröva och sedan se vad du får för respons. Kanske är det något som du finner upphetsande och tändande, så varför inte prova?
Moderator säger: Det var sista frågan för idag! Stort tack till dig Linn, och tack till alla er som ställt frågor! Ses nästa måndag igen.
Linn Heed säger: TACK FÖR IDAG, så ses vi till nästa måndag 11:00. Ta hand om dig. Stor kram, Linn