Här får du napp ikväll

Lista: Sveriges bästa raggställen – ort för ort

RELATIONER

Det är på krogen som vi helst raggar.

Hellre än bra.

Aftonbladet kan inte lära dig ragga - men vi kan i alla fall förbättra oddsen avsevärt.

Foto: Jupiter Images
Alla krograggares mål. Att få omkull ragget.

Att på egen hand sammanställa listan med Sveriges bästa raggställen torde vara om inte omöjligt så åtminstone löjligt tidskrävande.

Så istället har vi frågat landets samtliga turistbyråer om namnet på respektive stads bästa raggställe. Alltså den nattklubb eller pub där det är lättast att få napp, enkelt uttryckt.

Och svaren har vällt in. Hittills har redaktionen fått in namnen på över hundra krogar runt om i landet. Observera att urvalet bygger på turistbyråpersonalens egen uppfattning.

Varje rekommenderad krog har kompletterats med en personlig och beskrivande kommentar. Så här beskrivs exempelvis ett av de bästa raggställena i Skåne:

"Här är bara att välja "raggningsoffer" beroende på vilken fas man tycker att man är i livet, den mogna eller fortfarande 18…"

Tonvikt på småstäder

Storstäderna finns inte med på listan. Orsaken är enkel: I Stockholm, Göteborg och Malmö finns alltför många krogar för att kunna göra ett vettigt urval.

Därför ligger tonvikten på småstäder och mindre samhällen.

För raggandet är stort i hela Sverige. Så stort att ordet fått en egen förklaring i Nationalencyklopedin:

”Att göra närmande till (okänd person) för att knyta sexuell kontakt.”

Och det är på krogen vi helst raggar. När Aftonbladet för något år sedan frågade läsarna var de helst raggar svarade 24 procent ”krogen”.

För många är det mer regel än undantag. När vi frågat om läsarna raggar på krogen svarar 24 procent av männen ”ja, alltid”, och ytterligare 40 procent uppger att de gör det ”ibland”.

På samma fråga svarade 21 procent av kvinnorna att de alltid raggar när de är på krogen, och 37 procent att de gör det ibland.

Dåligt självförtroende

Men det är sämre ställt med självförtroendet. När vi frågade läsarna om de anser att de är bra på att ragga svarade hela 64 procent av männen nej!

Tjejerna har betydligt bättre självförtroende: 42 procent tycker att de är bra på att ragga.

Fredrik Rundkvist