”Hur ser en omskuren penis ut?”

Läs senaste chatten med Linn Heed

RELATIONER

Linn Heed säger: Idag är det en riktig snöyra i Stockholm. Sådär lagom busigt och kallt. Dags för en ny chatt med era spännande frågor :-)
Moderator säger: Välkomna, då drar vi igång!
hej säger: Hej Linn :) Det är så att jag verkligen behöver hjälp. Jag är rädd att min pojkvän ska tröttna på vårat sexliv, va ska jag göra för han inte ska göra de? Har du några bra tips på något ja kan överaska han med eller göra de hela livet mer spännande? :)
Linn Heed säger: Till att börja med så vill jag understryka och poängtera att ni faktiskt är TVÅ i relationen, vilket innebär att ni båda bär ansvar för att relationen är dynamisk, utvecklingsbar och positiv. Det räcker i längden inte med att bara den ena parten tar på sig allt ansvar och drar hela lasset. Men jag förstår din fråga, och det viktigaste i det här läget, faktiskt är att försöka ha en så öppen och schysst dialog med varandra som möjligt. Visa att du bryr dig, om honom och om er som par. Ta initiativ till att umgås med varandra, inte bara sexuellt. Fråga honom om han längtar efter att förnya ert sexliv och kanske kan ni komma på några gemensamma idéer som ni vill pröva tillsammans. Jag tror absurt nog att risken att han "tröttnar" är större om du försöker vara honom till lags och bara till 100% går in för att tillfredsställa honom. Stanna upp och tänk efter vad du själv behöver, av honom och relationen. Visa, i ord och handling, vad du vill och önskar. Det är sexigt..... om något. En partner som är tydlig och som vågar ta för sig. Skickar många kramar :-)
sam säger: Linn! Min tjej har ont när vi har sex – ingenting syns när vi varit hos gyn och kollat upp men hon säger själv att det gör ont bara just i början av sex och sen går det över. Vad kan det vara? Vad kan vi göra?
Moderator säger: Vi har lite tekniska problem, men Linns svar kommer alldeles strax!
Linn Heed säger: Det kan bero på att din tjej spänner sig vid själva inträngandet. Detta kan ske både ofrivilligt och omedvetet och framför allt om kroppen så att säga "minns" att det gjorde ont förra gången ni hade samlag. Då blir det som en ofrivillig reaktion. Försök att ta det lugnt, långt förspel där hon är avslappnad och kan njuta. Gärna en samlagsställning där hon har full kontroll över inträngandet, t ex ridställningen. Då kan hon reglera takt och rytm. Var lyhörda för om det gör ont och avbryt då. Använd också gärna glidmedel för att underlätta. Mina två bästa glidmedel: Liquid Silk och Astroglide. Det är två glidmedel som är skonsamma mot känsliga slemhinnor i underlivet och framför allt om man också har tendens till att få underlivssvamp. Hoppas att ni kommer till rätta med det här. Kramar!
Maggie säger: Hej! Jag har pojkvän och är oskuld och har ett jobbigt problem. Min pojkvän har inte pressat mig till att ha sex med honom vilket är skönt men en dag så kommer frågan att komma upp och jag är lite rädd. Jag tycker nämligen att min vagina ser förslappad ut och undrar hur man kan jobba på det? Jag är ung och det känns jobbigt!
Linn Heed säger: Jag vill börja med att lugna dig. Din slida är med största sannolikhet helt normal och inte förslappad. Underlivet hos kvinnor ser väldigt olika ut, där inre och yttre blygdläppar kan vara olika stora, hänga utanför, innanför, skifta i färg med mera. Försök istället att vara stolt över din kropp och att du är frisk. Att öva upp slidmuskelaturen med knipövningar, varje dag är att rekommendera för alla kvinnor, både unga som gamla. Både att förebygga inkontinensproblem senare i livet, och att jobba upp musklerna efter t ex en förlossning. Så du kan kniiiiiipa flera gånger om dagen, när du ligger i sängen, sitter på bussen eller framför tv:n. Det viktiga är att du gör det regelbundet, för då ger det resultat. Dessutom kommer du att lättare kunna få orgasm och få skönare orgasmer. Kramar till dig!
Marina säger: Varför drar det inte ihop sig, även jag har gjort knipövningar, knipkulor ... har förlöst två barn, va ska jag ta mig till?? MVH.
Linn Heed säger: Tillägg till Maggie: Beställ boken "En hemlighet" från LAFA, den visar vackra fotografiska bilder på många olika typer av slidor hos unga såväl som äldre kvinnor. Vackert och olika, men allt normalt. Bara ett litet tips!
Linn Heed säger: Knipövningar ger resultat, även om det kan kännas tröstlöst och knappt någon skillnad, men det gör det. Knipkulor är också ett bra komplement, vilket du har prövat. Ibland kan man uppleva att underlivet känns gigantiskt, stort och förslappat, fast det till viss del är en felaktig föreställning. Boka en tid hos din gynekolog och be honom/henne att verkligen göra en noggrann undersökning. Där kan du också få göra knipövningar under själva undersökningen och få ett "utlåtande" på huruvida dina muskler är starka eller inte. Ge inte upp. Din kropp, dina orgasmer, ditt sexliv och ditt psyke mår bra av att du fortsätter knipa. Okej?
vad gör en gynekolog? säger: hej Linn! jag är en 15-årig tjej som undrar vad en gynekolog gör och hur en undersökning går till.
Linn Heed säger: En gynekolog är en läkare som är specialiserad på kvinnans underliv och olika kvinnosjukdomar relaterade till underlivet. Det kan vara en man eller en kvinna, men alla är medicinskt skolade. En undersökning görs både in- och utvändigt, det vill säga man tittar utanpå, slemhinnor och dylikt att det ser normalt ut. Icke normalt, kan ju vara att man är svullen, och irriterad i slemhinnorna, har självsprickor, eller könsvårtor med mera. Sedan känner man på livmodern, och då har man ett par fingrar inuti slidan och den andra handen långt ner på magen för att känna att livmodern inte är förstorad. Vissa gynekologer gör även ultraljud, då man för upp ett litet redskap i slidan med en kamera på, och då kan man se livmodern, äggstockarna och äggledarna, och att allt är okej. Det blir som en grå/svart/vit bild, som för en lekman är svår att förstå, men doktorn brukar förklara vad man ser och att allt ser normalt ut. Vill man testa sig för olika könssjukdomar så kan man även göra det i samband med gynundersökningen. Vid t ex klamydiaprov så tas prov inuti slidan samt från urinröret. Tar du klamydiaprov på t ex en ungdomsmottagning så brukar man bara lämna ett kissprov och inte ta de andra proven från slidan och urinröret. Eftersom du är så ung, så förslår jag att du gör din första undersökning på ungdomsmottagningen. Man kan fortfarande vara oskuld och ändå be att få göra en undersökning. Då brukar man inte göra den invärtes undersökningen, men barnmorskan (jobbar på ungdomsmottagningen) brukar titta utanpå och du får se de instrument som man använder sig av när man gör hela gynundersökningen. Läkaren/barnmorskan använder alltid handskar och så kallat glidslem (glidmedel) för att det skall gå smidigare. Viktigt att slappna av och ofta handlar det om att inte spänna sig. Sjunka ner med rumpan mot nedre kanten av stolen. Du klär av dig på underkroppen, men strumporna kan få vara på och givetvis tröja upptill. Telefonnummer till din närmsta ungdomsmottagning hittar du på internet. Kram och lycka till!
louise säger: Hej Linn! Vad avgör om man är sexig och/eller bra i sängen? Hör så mycket om att man ska låta/man ska inte låta, vara rakad/inte vara rakad, ta initiativ/vara undergiven.. Blir helt snurrig och vill bara kunna tillfredsställa mig & min kille!
Linn Heed säger: Det absolut sexigaste är att du känner dig tillfreds med dig själv. Spelad sexighet är aldrig sexigt. Det är fejkat och onaturligt. Var dig själv. Bjud på dig själv. Skratta, flirta och ha kul. Ta initiativ om du känner dig bekväm med det. Ibland vill man styra och dominera, ibland vill man bara bli överraskad och domderad. Det växlar, och det brukar vara naturligt och okej att man byter position och roll med sin partner. Låt om det kommer naturligt och spontant, men ett fejkat porrfilmsstön är ju direkt avtändande (förlåt) men min poäng är att du faktiskt är så nära dig själv som möjligt. Raka underlivet om du själv vill. Inte för någon annans skull. Sedan kan ju din partner gilla det eller inte, men det viktigaste är att du lyssnar in dig själv så att du kan stå för den du är, vad du tycker, vad du gillar och så vidare. Det är sexigt och då kommer du att utstråla ett sexuellt självförtroende, som är så jädrans attraktivt. Jag lovar :-)
Moderator säger: Tiden är snart ute, dags för dagens sista fråga!
Sara säger: Hej Linn, hur ser en omskuren penis ut ?
Linn Heed säger: Man har avlägsnat förhuden, de vill säga det skinnparti som täcker ollonet. Som kille kan man ha olika mycket förhud, vissa har mer än andra. Är man omskuren så lär man sig att onanera på andra sätt än att dra förhuden fram och tillbaka över ollonet. Ofta är det skönt med lite extra glidmedel, vare sig man är omskuren eller inte.
Moderator säger: Det var sista frågan för idag! Stort tack Linn, och tack till alla er som ställt frågor!
Linn Heed säger: TACK för idag och hoppas att ni får en underbart kärleksfull måndag i snöyran. Själv skall jag ut och kanske inte göra snöänglar, men mysa bland snöflingor, det är romantiskt. Kram på er!