Orsak till skilsmässan: svärmor

Katolska kyrkan ogiltigförklarar äktenskapet

RELATIONER

Vissa helveten rår inte heller påven på.

För första gången har katolska kyrkan ogitligförklarat ett äktenskap då mannen hävdat att svärmor gjort hans liv just till ett helvete.

Den i dag 36-årige mannen var bara gift med sin 31-åriga brud i fyra månader, sen stod han inte ut längre – hans svärmor lade sig i parets liv alldeles för mycket. Nu har han fått både en civil domstol och den katolska kyrkan att ogiltigförklara äktenskapet.

Möjligen hade han på känn redan innan paret gick fram till altaret att svärmor kunde bli ett problem; inför den civila domstolen sade han sig ha ett påskrivet äktenskapsförord där hans blivande fru då lovade att hålla sin mamma på avstånd, rapporterar Daily Mail.

– Jag trodde alla historier om hemska svärmödrar var påhittade men jag har fått tänka om, sade han i sitt vittnesmål, och tillade att han hoppades att hans nästa kvinnas mamma skulle vara död så han slapp uppleva något liknande igen.

”Hon var orolig”

Den 31-åriga kvinnan hävdade dock att hennes mamma inte alls lade sig i särskilt mycket, utan bara tog henne i försvar när maken behandlade henne illa.

– Hon var orolig för min fysiska och psykiska hälsa, sade hon i sitt vittnesmål.

Gian Ettore Gassani, ordförande i en italiensk organisation för familjejurister, har aldrig tidigare hört talas om att kyrkan gått med på att upplösa ett äktenskap på denna grund. Desto vanligare är det i civila domstolar:

– Där finns den här typen av motiv med i ungefär 30 procent av fallen, men det är oftare mannens mamma som är orsaken. Här var det tvärtom, säger han i Daily Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM