Klappen som får din partner att darra

Satsa på en sexig leksak under granen till jul

Foto: ULF HÖJER
Ylva Franzén är erotikpedagog som håller i orgasmkurser och driver sexbutikerna Afrodites Apotek i Stockholm och Afrodites Under i Malmö.
RELATIONER

Årets julklapp är en upplevelse.

Så varför inte satsa på en sexig upplevelse som en härlig massage, den senaste varianten av mr Rabbit eller den nya sensuella filmen ”The Gift”?

Erotikpedagogen Ylva Franzén tipsar om de nya sexiga julkpapparna du inte får missa.

Trots pågående finanskris går försäljningen av sexleksaker i sexbutikerna Afrodites Apotek i Stockholm och Afrodites Under i Malmö som smort.

– Vibratorer är inte riktigt samma sak som bilar. Det egna välbefinnandet, som inte behöver kosta så mycket, verkar inte folk prioritera bort, menar erotikpedagogen Ylva Franzén.

Kaninen går bra

Försäljningen i butikerna är hög under hela året, men veckan före jul blir det en kraftig förhöjning. Då kommer tjejer, killar och män in för att köpa produkter till sina partners eller kompisar. Storsäljaren är fortfarande vibratorn mr Rabbit.

– Den är omåttligt populär eftersom den är så bra på att ge kvinnor orgasm. Den bygger på gamla tantraprinciper och stimulerar kvinnan på tre ställen samtidigt och det är det som är så effektivt. Tänk om alla män kunde begripa det!

Killar köper sexiga plagg

I sina sexbutiker träffar Ylva Franzén allt ifrån fnissande unga tjejer i gäng till äldre män i kostym.

– Vi har jättemycket yngre tjejer som kommer in och ofta tittar på och köper vibratorer. Före jul är det mycket killar; allt ifrån kostymnissar till byggarbetare. Men en sak har männen gemensamt: de ska absolut ha ett sexigt klädesplagg till sin kvinna. Sen är det vanligt med äldre män som ofta köper potenspreparat.

Sexig film kommer bli succé

Något helt nytt för i år och som Ylva Franzén tror kommer bli en riktig succé är den sexiga spanskregisserade filmen ”The Gift” som hon är ensam om att sälja i Sverige. Det är en helt vanlig spelfilm men med mycket erotik och sexscener – inte alls som en vanlig porrfilm.

– De som säljer porrfilm på nätet vet inte vad kvinnor vill ha. Man blir helt mållös när man ser vad de tar in för konstigt utbud. Även männen vill ha något som tilltalar deras kvinnor och inte något de ska sitta och onanera till. Så jag tror att ”The Gift” kommer sälja stort, säger Ylva Franzén.

Till vem vågar man då köpa en sexleksak? Till partnern är en sak… men kan man köpa en till sin kompis, syster eller mamma?

– Många tjejer kommer in i gäng och skramlar ihop en mr Rabbit till en kompis och det finns sådana som handlar till sin mamma. Till sin lärare kanske är lite för grovt. Jag har haft folk i butiken som sagt att de ska handla till läraren på avslutningen, men då skulle jag hellre satsa på ett doftljus, säger hon och fortsätter:

– Men det hänger så klart på hur väl man känner personen.

Separat julklappsutdelning

Vill du vara snäll mot dina nära och kära kanske du ska undvika att låta dem öppna dildopaketet inför farmor Asta och morbror Sven. Ylva Franzén vet hur du kan undvika generande situationer:

– Inför en separat julklappsutdelning med din partner vid till exempel Kalle Anka när alla andra ändå sitter upptagna eller ha en liten sexig utdelning på morgonen i julstrumpan.