”Fick hon en fontänorgasm?”

Läs senaste chatten med Linn Heed

RELATIONER

Linn Heed säger: Hej på Er! Redo för ny chatt :-)
Moderator säger: Hej allihop, då börjar vi med frågorna.
sara säger: hej linn! jag och min sambo ska försöka få barn nästa år och tanken på samlag varannan dag gör mig lite panikslagen. som det är nu har vi sex ca 1 gång i veckan vilket vi båda är nöjda med. har du några tips på hur detta ska bli bra?
Linn Heed säger: En av de viktigaste aspekterna när man försöker bli gravida är att just undvika att det blir en göra-barn-jakt. Då kan både ägglossning och den naturliga hormonella balansen i kroppen rubbas och göra det hela svårare, ibland omöjligt. Så försök att ha kul, vara spontana och ha det skönt tillsammans. Självklart är det en stor fördel om du har någorlunda koll på din ägglossning (ca 14 dagar före beräknad mens). Då har du nämligen som störst chans att bli gravid. Annars är det att tänka på att äta och leva hälsosamt. Undvika alkhol och tobak, äta folsyra och sova och motionera. Då mår kroppen som bäst och det blir lättare att få allting att vara i harmoni med varandra. Börja med att ha sex en gång i veckan, med den frekvens som ni har. Märker ni efter några månader att det är trögt, så kan ni väl försöka förföra varandra lite oftare :-) Kram och lycka till!
pankaka säger: Hej linn =) Det har hänt flera gånger då jag och min tjej haft sex att det är en stor "pöl" på sängen efteråt. kan detta vara fontänorgasm? vi körde doggy-style.
Linn Heed säger: Absolut! Vid en fontänorgasm hos kvinnan så kan det bli ganska vått. Det är en vätska som pumpas ut i körtlarna som omger urinröret. Sex bakifrån är en bra ställning då du kommer åt att stimulera hennes g-punkt vilket underlättar fontänorgasmen. Så det är ingenting att oroa sig för, utan bara köra vidare och njuuuuuta... Kramar!
jacke säger: Hej Linn! Tack för din chatt!! Det är så här att min flickvän är helt likgiltig när det gäller sex (och då menar jag penetrering)! Hon älskar att få orgasm såklart, men det enda hon vill är att det ska gå snabbt, att det ska bli "klart" så fort som möjligt. Självklart vill jag att hon ska få det hon vill ha, men jag vill också ha lite mer än 5 minuters petting när vi ska ha sex. Jag vill mycket gärna ha sex i åtminstone två olika positioner och att vi ska ge allt lite tid, men när jag nämner detta så är det som hon inte bryr sig. Vad ska jag göra?
Linn Heed säger: Hej Jacke och tack för att du uppskattar chatten :-) Det är svårt när man vill olika saker, men det viktigaste här och nu för att åstadkomma en förändring, är att ni ändå försöker prata med varandra om hur ni har det, vad ni vill och hur ni gemensamt kan lösa det här problemet. Att ha ett fungerande sexliv där båda känner sig tillfredsställda och nöjda är ju naturligtvis målet. Det är först när var och en får berätta hur man känner det, som man både kan öka förståelsen för varandras olikheter och skilda behov, men också hitta konstruktiva lösningar för att kunna komma vidare. Att ha sex innebär ÖMSESIDIGHET, och att GE och FÅ. Det är positivt att du fokuserar på din partners orgasm, men på samma sätt borde hon vara intresserad av att du ska njuta maximalt. Undersök nyfiket, fråga och var intresserad av hur hon tänker och upplever ert sexliv. Det kanske finns önskemål även från hennes sida att förändra det hela. Det kanske bara är så enkelt att ni måste våga mötas och berätta hur ni verkligen vill ha det. Kram och lycka till!
Jennie säger: Hej Linn! Tack för en underbar spalt! =) Jag undrar om det är farligt att ha min pojkväns fingrar i min rumpa under sex? Jag tycker att det är väldigt sexigt psykiskt sett, jag älskar det faktum att han gör det på mig, om du förstår, men känner inte så mycket när han gör det rent fysiskt sett. Han själv är orolig för att han ska skada mig, men så länge det inte gör ont så är det väl inte farligt?
Linn Heed säger: Hej Jennie och stort tack till dig för att du gillar min spalt :-) Att smeka anus är inte farligt. Så länge det inte smärtar eller gör ont, så är det ingen risk att du skadar någonting. Långa naglar och vassa ringar kan givetvis vara ett problem men tänker man på detta så är det ingen fara. Hygien är viktigt, det vill säga att inte fingra i anus och sedan använda samma fingrar i slidan. Det är lätt att tarmbakterier överförs och orsakar infektioner i slidan, så tänk på hygienen och att använda kondom vid penetrering, tvätta händerna vid smeksex och så vidare. Att använda glidmedel kan också vara bra eftersom det saknas naturligt glidmedel i anus. Så länge du och din kille njuter av det ni gör tillsammans och är överens så är det helt okej. Att trigga igång på olika saker, att bli upphetsad av att bli smekt i anus, är varken konstigt eller onormalt eller farligt. Så fortsätt att njuta tillsammans och utforska varandras kroppar och erogena zoner. Kramar till er båda!
Made säger: Hej Linn! Jag och min pojkvän har försökt ha sex ett antal gånger. Men vi lyckas inte och det gör mig väldigt ledsen och frustrerad. Min pojkvän är väldigt förstående och pressar mig inte. Men varje gång vi ska ha sex, även om jag är totalt upphetsad så blir jag spänd och nervös vid inträngandet. Vet inte vad det beror på. Jag vill ju ha sex! Detta är oerhört jobbigt för oss båda. Ska jag bita igen och ha sex även om det förmodligen kommer göra jätteont? (Det är förresten första gången för mig)
Linn Heed säger: Ta det bara lugnt och forcera inte fram någonting, okej???? Att vara oskuld innebär en mängd olika saker. Att vilja, men ibland vara rädd att det skall göra ont, att spänna sig, och göra inträngandet svårare och så vidare. Det är bra att du och din pojkvän har en bra dialog och att han är förstående. Lita på det!!!! Det viktiga är att du inte gör våld på dig själv och känner dig pressad, inifrån eller utifrån. Försök att bara njuta av varandra. Börja med att ligga nakna och smeka varandra. Helt kravlöst. Inget fokus på att det måste bli samlag. Njut av att han tar på dig, och njut av att beröra honom. Låt din kropp och dina sinnen upptäcka och njuta och ha inte för bråttom. Att slappna av och känna sig trygg är viktigt, för att penetreringen skall kännas bra. Man kan pröva och sedan avbrya och pröva igen några dagar senare. Det viktiga är att du mår bra och inte känner att du måste ställa upp, för annars gör han slut ! eller någonting annat! Det handlar om er. Om dig och honom. Att tycka om varandra. Att vilja vara nära varandra. Att känna starka känslor. Att njuta av varandras kroppar. Att känna hud mot hud. Låt det ta tid, snälla du så lovar jag dig att det kommer att bli en bra upplevelse för er båda. KRAMAR.....
samir säger: Hallå där Linn! Sitter här varje vecka och läser, det är riktigt bra! Min fråga är hur jag ska få min partner att våga berätta sina fantasier för mig. Vi har varit tillsammans i fyra år och hon har aldrig berättat vad hon verkligen tänder på. Hon säger att hon inte har några, men det har väl alla, dessutom känns det verkligen som att hon undanhåller det för mig, trots att vi normalt är väldigt öppna för varandra. Det får mig att känna mig dålig som pojkvän för att hon inte vågar berätta det för mig. Vill att hon ska veta att jag accepterar vad det än är!
Linn Heed säger: Hej Samir och tack för att du hänger här på chatten varje vecka :-) Att ha sexuella fantasier kan se väldigt olika ut, från person till person och från tid till annan. Vissa har ett väldigt rikt och intensivt fantasiliv, och andra är kanske för stressade, otränade (mentalt) att riktigt tillåta sig att leva ut sina fantasier i den världen. Många gånger kan sexuella fantasier vara något positivt, då det kan tillföra sexuell energi i relationen. Vissa fantasier vill man delge och berätta, andra känns mer hemliga och privata, och TILLÅT DET ATT VARA SÅ. Det handlar inte om att hon inte har förtroende för dig, eller att du är dålig, eller inte skulle acceptera henne, men vissa saker behöver man ibland få behålla för sig själv. Det handlar om att respektera den man älskar och ge honom/henne det egna utrymmet i relationen. Pressa henne inte och lägg det inte på dig själv. Vill du berätta om dina fantasier så gör det, men gör det inte för att hon skall känna sig pressad att eventuellt berätta om sina. Man ger kravlöst, för att man älskar, för att man vill och för att man vill gott. Den här andra delen, vad hon faktiskt tänder på är något som ni kan jobba med tillsammans. Fråga henne vad hon triggar igång på, rent fysiskt. Vilken beröring? Ord? Visuellt? Dofter? Det är att lära känna varandra och fokusera på varandras njutning. De egna intima fantasierna är hennes, respektera det, okej? Kramar.
Anonym säger: Hej Linn, Tack för den här fina spalten. Vilket/a preventivmedel/metod rekomenderar du, som har minst biverkningar, jag och min tjej tänkte på P-stav för tre år men är orolig ändå för biverkningarna, skulle du kunna ge några tips och rekomendationer? Tack för allting.
Linn Heed säger: Hej och stort tack för att du gillar spalten! När man väljer preventivmedel så är det flera olika saker som man får ta hänsyn till. Det enda preventimedlet som skyddar mot könsjukdomar och oönskad graviditet är ju kondom, finns i en mängd olika varianter. Hormonfria preventivmedel för övrigt, är pessar, kopparspiral och säkra perioder (rekommenderar jag inte). Sedan är det viktigt att undersöka om det i din flickväns släkt finns risk för så kallade blodproppar. Då kan man behöva fundera över vilken typ av hormonellt preventivmedel som man kan äta. Är man glömsk, så kan det vara säkert att använda t ex p-stav eller p-ring (vaginalring), istället för att äta en tablett varje dag. Spiral är också ett bra alternativ om man är glömsk, men är att föredra om man har fött barn och inte planerar någon graviditet de närmsta åren. Så som du förstår så behöver man vrida och vända på det här, så det bästa är att diskutera er specifika situation tillsammans med en gynekolog eller barnmorska på ungdomsmottagningen (upp till och med 23 år), för att få det bästa preventivmedelt som passar er och din flickvän. Stor kram så länge...
Moderator säger: Tiden är tyvärr ute för idag, det fick bli dagens sista fråga! Stort tack Linn! Och tack till alla er som ställt frågor. Ses på måndag igen!
Linn Heed säger: TACK själva för dagens chatt. Vi ses igen på måndag 11:00. Var rädd om dig och den du älskar.... Kramar.