”Hur ska jag strippa för min kille?”

Läs senaste chatten med Linn Heed

RELATIONER

Linn Heed säger: Hej på er allesammans. Då är det måndag igen och dags för en ny chatt :-)
Moderator säger: Välkomna, då börjar vi med frågorna!
Kungaren säger: Hej Linn! Jag har ett förhållande med min flickvän sedan 3 år tillbaks. För några veckor sedan när vi hade sex märkte jag att det börjat klia på mitt ollon/förhud, och att det också börjat klia på henne. Detta har övergått till smärta på hennes håll men för mig lugnade det ner sig 2 veckor efteråt. Nu har det gått ungefär 1 månad och hon har fortfarande lite ont, särskilt när jag tränger långt in i henne. Vad beror allt detta på?
Linn Heed säger: Svårt att säga vad det kan vara, men det kan handla om allt ifrån att din tjej hade en svampinfektion som även du blev smittad av. Det brukar klia och orsaka sveda och besvär. Hos en tjej kan det bli sköra och känsliga slemhinnor som lätt kan spricka vid samlag och orsaka smärta. Det finns receptfri behandling på apoteket. Jag föreslår att hon söker upp sin ungdomsmottagning och kollar av att allting är i sin ordning. Är det ett svampangrepp så ser dom det och skulle det vara någonting annat så får ni koll på det också. Nummer och adress till närmsta ungdomsmottagning hittar ni på nätet. Kram och lycka till!
Hannah säger: Hur ska jag strippa för min kille?
Linn Heed säger: Vill du strippa för din kille, eller är det han som vill det? För många gånger handlar det om att själv känna sig bekväm i det man gör. Känner man sig "tvingad" så blir det ofta stelt, konstigt och onaturligt. Men vill du själv, så föreslår jag att du tar på dig underkläder som du själv finner sexiga och som ditt självförtroende stärks av. Välj ut någon sexig och erotisk rytmisk musik som du själv gillar. Sedan kan du öva hemma framför spegeln. Rörelser i takt till musiken. Vill du ha högklackade skor på dig, så öva med dom på också, det är mycket svårare att dansa i högklackat ;-) Sedan förför du honom vid lämpligt utvalt tillfälle. Låt honom luta sig tillbaka i soffan och bara åtnjuta din show. Kram och lycka till!
my säger: Hej, jag har varit tillsammans med min kille i 4 år, vi trivs så himla bra ihop. Men vårt sexliv håller på att dö ut! Förut var vi på varann hela tiden. Vi har haft distansförhållande och nu bor vi ihop. Vad ska vi göra för att få tillbaka gnistan? Tusen tack!
Linn Heed säger: Det är inte så konstigt att sexlivet går in i nya faser, liksom ett förhållande. När ni hade ett distansförhållande, så sågs ni mer begränsat och sex fanns förmodligen alltid med på önskelistan och agendan. Nu när ni bor ihop, så delar ni också en vardag med allt vad det innebär. Det kan både vara möjligheter och en del svårigheter. Ni får försöka att anstränga er tillsammans och prioritera tid för varandra. Skippa tv-kvällen till förmån för skön lek i sängen istället. Det handlar om att medvetandegöra era behov och inte hamna i slentrianfällan. Ansträng er också att uppvakta varandra igen. Slösa med kommentarer och ömhetsbetygelser. Det kostar så lite men betyder så mycket. Köp en liten kärleksgåva då och då och visa att du verkligen bryr dig om din partner. Vardagshångla, vid diskmaskinen, i tvättstugan, vid spisen och så vidare. Att ta på varandra, väcker lusten i kroppen och hormonerna får fart. Det blir ett bra förspel till kvällen.... Kram och lycka till!
Sandra säger: Hej Linn! Jag har ätit p-piller nu i snart 3 år, och har haft 3 olika sorter. Alla sorter jag använt har haft något negativt med sig, bl.a att man blir mer orolig/deppig över saker och svår pms. De är jättebra för jag får mindre mängd mens och mindre mensvärk, men kan du kanske rekommendera något annat p-medel som du kanske tycker är bättre? Mvh, Sandra
Moderator säger: Kom ihåg att hålla era frågor korta så de får plats! Anonym mfl – skicka gärna era frågor igen, i nerkortad form!
Linn Heed säger: Det här med preventivmedel är många gånger väldigt individuellt. Vissa kvinnor får biverkningar andra märker ingen skillnad. Det handlar om att pröva sig fram och ha en bra dialog med sin gynekolog/barnmorska. Vissa biverkningar kan vara acceptabla andra inte. Det är mängden hormoner och sammansättningen av dessa som påverkar din kropp, så du behöver diskutera det här med den som skriver ut dina p-piller för att se om ni kan hitta något annat preventivmedel med annorlunda hormonsammansättning. Jag vet ju inte vad du har ätit för några sorter. Vill du helt klara dig utan hormoner, så är det ju kopparspiral, kondom och pessar som gäller. Avbrutna samlag och säkra perioder är mindre säkert, så det skulle jag avråda ifrån.
sannah säger: Hej Linn! Du är bäst! Jag och pojkvännen är mycket sugna på att jag ska få en g-punktsorgasm. Har du något steg för steg-tips på hur vi ska gå tillväga första gången vi försöker? Kramar!
Linn Heed säger: Hej Sannah! Tack för att du uppskattar det jobb jag gör :-) G-punkten är egentligen ingen liten magisk punkt, utan det är ett område ca 5-7 cm in i slidan på den främre slidväggen, den mot magen. Området känns skrovligt och upphöjt, framför allt när du är sexuellt upphetsad. Det är en klar fördel om du är rejält upphetsad, för då är det lättare att stimulera det här området. Ni kan pröva att han smeker dig med fingrarna och gärna kombinerat med oralsex. Be honom föra in ett eller ett par fingrar och göra en "kom-hit-gest" med fingrarna. Som att han lockar på dig. Ganska bestämda och hårda smekningar. När du uppnår känslan av kissnödighet, så skall ni inte sluta, utan det är precis då ni närmar er klimax. Släpp bara loss och ge dig hän, han fortsätter i samma eller ökat tempo. Strax har du din orgasm där. Promise! Vill man pröva att stimulera g-punkten under samlag så är samlag bakifrån eller ridställningen att föredra. Kram och lycka till!
mia säger: Varför sägs det att man ska helst ha fött barn för att ha kopparspiral?! Jag använder mig av det idag men ingen sa nått åt mig att man ska ha fött barn?
Linn Heed säger: Spiral är ett preventivmedel som man ogärna sätter in på kvinnor som kanske planerar barn inom det närmsta året... En spiral kan sitta inne i ca 8 år, så det är ett preventivmedel som håller länge, och det är skönt att inte behöva sätta in och ta ut hela tiden. Dessutom så förs spiralen upp med ett litet instrument genom slidan och livmoderhalsen upp till livmodern. För kvinnor som har fött barn, vaginalt, så är passagen en gång uttänjd av ett litet barn, så då blir det lättare att sätta in spiralen. Det är självklart att det även går att sätta in spiral på en kvinna som inte har fött barn, men det kan vara något svårare vid själva insättandet.
jenny säger: Om man försöker bli gravid, är det nåt speciellt man ska tänka på vid sex eller efter?
Linn Heed säger: Vid själva sexet, så är det att bara njuta och ha kul och inte fokusera för mycket på att det ska bli ett litet barn. Vissa för fram teorier såsom att det är ett plus om kvinnan får orgasm samtidigt som mannen släpper sin utlösning med spermier, för då får spermierna en kraftig simskjuts framåt av dom spasmiska muskeldragningarna i slidan. Får man orgasm samtidigt så är det ju en bonus på flera plan, men har man aldrig fått det, så är det absolut ingenting att börja eftersträva i det här läget. Det skapar bara press och prestationsångest. Sedan behöver du inte vara orolig för om en del av utlösningen rinner ur dig efteråt när du går på toaletten, för det är så många miljoner spermier i en enda utlösning, så det finns mängder kvar inuti slidan, på väg mot ägget. Att tänka på före, är att leva hälsosamt. Äta nyttigt, inte röka eller nyttja andra droger, måttligt med alkohol, helst avstå och sedan som kvinna äta folsyra. Finns som tillskott i tablettform på apoteket. Som man är det bra att avstå från varma bad och bastu. Den höga temperaturen sänker nämligen kvaliteten på spermierna. Kram och lycka till :-)
Magnus 39 säger: Hej Linn.. Är så jäkla trött på vårat förhållande nu, men tar inte tag i det. Hoppas att det ska bli bra igen. Vi har kanske bara sex 1 gång per månad och knappt det. Vad gör man? Så vill man ju inte ha det. Vi har snackat om det för längesedan men det dör ut snabbt igen. Tror det är bäst vi skiljer oss.. Vad tror du? Varför bjuder hon aldrig till.. även så när vi är utan barn??? Tacksam för svar. Magnus
Linn Heed säger: Ni behöver faktiskt ta tag i era problem, för dom löser sig inte av sig självt. Det går inte att "vila sig i form" och hoppas på ett mirakel. Ibland kan det vara bra att inte vara för snabb, men det handlar också om att våga ta handling och agera. Ni behöver mötas och prata med varandra, om hur ni har det i stort, inte bara sexuellt. Vad innehåller er relation. Vilka plus och vilka minus finns det, förenklat sett? Vilka yttre faktorer finns det som påverkar, liksom inre faktorer? Vad önskar ni ha ut av er relation? Vill ni åt samma håll, eller har ni olika målbilder? När ni får mer klart över vart ni befinner er, hur kartan och terrängen ser ut, hittat kompassen (kan ibland behövs hjälp utifrån av en familjerådgivare) och sedan definierat målet/målen, så kan ni börja jobba. Antingen för att utveckla er relation eller för att avsluta den. Ibland är det kanske så att man behöver gå skilda vägar, men att rädslan är så stor för vad man skall möta där ute, ensam och utan sin "dåliga" relation. Rädslan avtar och försvinner när man agerar. Ta inga förhastade beslut i affekt. Det blir ofta dåliga beslut som man ångrar, utan försök upprätta en konstruktiv dialog där ni båda två kan vara lyhörda för varandras känslor, tankar och åsikter. Var vuxna i det här. Kramar!
Moderator säger: Tiden är snart ute, dags för dagens sista fråga!
D.J säger: Hej Hej, Jag funderar att omskära mig,så min fråga är: Hur går det till väga?
Linn Heed säger: Du behöver ta kontakt med din läkare på VC som kan skicka remiss till en doktor med den typen av specialitet. Då får du all information om ingreppet och vilka komplikationer som kan uppstå. Innan du bestämmer dig för om det är det du vill, så är det viktigt att skaffa sig all nödvändig information för att sedan kunna ta ställning till vad du själv vill och önskar.
Moderator säger: Det var sista frågan för idag! Stort tack till dig Linn och tack till alla er som chattat, vi ses nästa vecka igen!
Linn Heed säger: TACK själva och stor kram i förkylningstiderna..... Vi ses nästa måndag 11:00. Kramar!