Tänker killar mer på sex än vad tjejer gör?

Linn Heed svarade i chatten om sex och relationer

RELATIONER

Linn Heed säger: Hej på Er! Litet vitt snötäcke på marken (hurra) samt sol :-)....
Martin_26 säger: Hej Linn. Jag blir mycket upphetsad när min prostata blir stimulerad. Finns det några "stavar" som är anpassade för män.
Linn Heed säger: Det finns speciella analdildos som till material och design passar för anal stimulans. Det viktiga är att det finns ett sk "stopp" på pluggen eller dildon, så att den inte glider in i anus och vandrar uppåt. Gå in och kika på nätet eller gå till en erotisk butik där du kan få hjälp direkt. Använd rikligt med glidmedel när du smeker anus.


kalle säger: Tänker killar mer på sex än tjejer gör i dagliga livet?
Linn Heed säger: Svår fråga att faktiskt besvara, eftersom jag inte vet med säkerhet hur det förhåller sig, men om jag skall anta något, så tror jag att svaret både är ja och nej. Ja, för att vi människor, män och kvinnor, tänker lite olika generellt sett. Det beror på vad man lägger i begreppet "sex". Sex och känslor, sex och kärlek, sex och kåthet, sex och relation och så vidare, då blir begreppet ganska stort. Både tjejer och killar kan vara kåta och tänka på "råsex" till vardags, även om jag tror att "myten" är att killar gör det oftare och lite råare än tjejer. Att få ett långt "förspel" i form av uppvaktan, sensuell beröring med mera är något som jag tror att många tjejer, men även killar, uppskattar och det är ju också en del som hör sexet till, förspelet. Sex föder sex, det vill säga tänker man på sex så blir allt mer sexuellt laddat. Man kan ladda sina sinnen med sex och ställa in sig på sex, liksom hjälpa kroppen på traven. Kan vara ett bra knep att ta till om det är lite trögt på lustfronten.... Kram!


Spriderman säger: hej Linn. Min sambo har oregelbunda mens, ibland är det för sen, ibland för tidig, är det farligt?
Linn Heed säger: Det är inget farligt, men om hon själv är fundersam så kan det vara bra att kolla upp det hela. Äter hon t ex minipiller som preventivmedel? En ganska vanlig biverkan är att man får så kallade hormonella mellanblödningar och lite oregelbunden menstruation. Äter hon inga hormonella preventivmedel, men har en oregelbunden mens naturligt, så är det viktigt att tänka på att ägglossningen också varierar med att mensen skiftar, så om ni kör på så kallade säkra perioder eller avbrutna samlag, så tillämpa största försiktighet om ni inte vill bli gravida.


CB säger: Hej Linn! Hur viktigt är sexlivet för en relation? Jag är kär i min pojkvän och vi har allt vi kan önska oss – utom bra sex. Han är pryd och inte så intresserad. På det sättet längtar jag efter mitt ex som gav mig uunderbart sex men som inte passade med mig på andra sätt.. Hur ska jag prioritera?
Linn Heed säger: Den frågan kan egentligen bara var och en besvara. För vissa människor är sex oerhört viktigt och för andra spelar det en sekundär roll. Det beror på vem du är. Generellt sett kan man väl än dock säga att sex är ofta en viktig del av en relation. Det räcker dock inte med superbra sex för att en relation skall hålla i längden, utan det behövs en massa andra bitar också, och på omvänt sätt, så kan en "perfekt" relation som inte har något sexliv i längden få svårt att överleva. Försök att prata med din kille om det här och vad ni tillsammans kan göra för att förändra situationen. Människor förändras och utvecklas. Att bara dumpa honom rakt av, låter ojuste och inte riktigt ärligt, så prata med honom om dina behov och hur hans behov ser ut. Tillsammans kan ni säkert trygga varandra och hitta vägar att utforska er sexualitet ihop. Hans prydhet hänger kanske ihop med osäkerhet och sexuell oerfarenhet. Trygga honom och visa att du älskar honom och vill vara med just honom. Man kan växa enormt mycket som människa, om man bara har någon som tror på en och älskar en. Kramar!


My säger: Hej Linn! Hur rider man en kille? Hur gör man det skönast för killen?
Linn Heed säger: Du kan välja att rida på flera olika sätt. Ett skonsamt sätt, är att luta smalbenen mot underlaget, det vill säga sitta nedböjd över honom. Är du riktigt stark i benen, så kan du sitta på huk över honom, då kan du röra dig väldigt mycket och reglera farten bra. Det är dock krävande för benen. Fördelen med ridställningen är att g-punkten kommer åt att stimuleras bra, samt att han kan smeka klitoris och dina bröst eller din rumpa samtidigt. Det är en sensuell ställning, där DU bestämmer. Man kan också pröva att rida baklänges, det vill säga att du sitter med ryggen mot honom. Då kan du nästan stå som i brygga och luta dig bakåt med ryggen mot honom. Han kan hjälpa till och stötta upp dina höfter med sina händer. En sexig ställning att också utöva framför spegeln, då du ser allting. Kan vara upphetsande.


idde säger: Hej Linn, jag undrar om hur lange det ska gora ont efter forsta samlaget? Har namlingen haft samlag flera ganger men det gor fortfarande ont. Ar det nagot fel pa mig? Forresten, befinner mig i utlandet och saknar de svenska bokstaverna :D tackar
Linn Heed säger: Hej! Vad kul att du ändå chattar fast du befinner dig i annat land :-) Det första samlaget kan kännas olika och efteråt kan det både ömma, blöda lite, göra ont och kännas svullet. Upp till en vecka är ingenting konstigt, och sedan är det även den psykologiska delen av det hela. Du spänner dig förmodligen inför nästa samlag, eftersom kroppen minns att det gjorde ont och kändes lite obehagligt förra gången. Omedvetet så drar musklerna ihop sig och det gör mer ont. Försök att bara slappna av. Vänta lite med penetreringen tills du känner dig väldigt upphetsad. Försök gärna smek fram en orgasm innan, så att du är avslappnad. Det är ingenting fel på dig, utan det här handlar om att du måste lära dig att slappna av och också vara riktigt sexuellt tänd för att kunna ha ett samlag som du kan njuta av. Kram och lycka till!


Sanna säger: Hejsan Linn, tack för en BRA spalt! Min sexlust har dalat och jag tänder inte riktigt på min sambo och vårt vardagssex. Jag är sugen på att testa nya saker, vad som helst för att krydda till. Min sambo delar tyvärr inte min uppfattning och vågar bara sträcka sig så långt. Vad ska jag göra?
Linn Heed säger: Hej Sanna och stort tack för att du gillar spalten. Det är knepigt det här när man vill olika saker i sexlivet. Någon vill mer, någon vill inte. Då handlar det i första hand om att försöka möta varandra, med de olika förutsättningar som finns. Öppet, nyfiket, icke fördömande och med siktet inställt på att lösa situationen. Ta reda på hur han skulle vilja utveckla ert sexliv. Behöver inte vara något stort, utan bara en liten tanke, eller fantasi. Du står för det du känner. Vad handlar även din dalande sexlust om? Är du missnöjd på andra delar av er relation, än bara sexlivet? Många gånger hänger lusten ihop med resten av relationen också. Vad är det som gör att din sambo inte vågar vara sexuellt nyfiken? Blir han hämmad av din spontana iver? Är han osäker och vill hellre pröva det som fungerar, än något nytt? Genom att vrida och vända och försöka förstå mer om vad det handlar om så kan ni säkert reda i detta. Kram och lycka till!


Roger 35 säger: Hej Linn! Skulle uppskatta ett svar. Är en kille på 35 år med en tjejvän på 31. Jag har Ms med gångsvårigheter, men börjar att gilla hon mer än vänner, ska jag berätta eller drar hon som vän också då? Hon betyder oerhört mycket för mig.
Linn Heed säger: Jag tror ändå att ärlighet varar allra längst. Det är ju dig som människa som hon uppskattar, tycker om att umgås med, skratta med och vara tillsammans med. Du är ju den du är, med allt vad det innebär, liksom som för resten av oss. Känner du varmare känslor för henne, så försök välj ett lämpligt tillfälle att berätta det för henne. Inte kravfyllt eller förväntansfullt, utan bara så... Du vill dela med dig, för ärlighet är något som finns mellan er och som ni båda två uppskattar. Då har hon också möjlighet att bemöta dig och dina känslor utifrån sig själv. Kanske känner hon likadant, men inte vågat uttrycka något, eller så känner hon bara att hon vill vara din vän. Tillsammans kan ni prata om detta och jag är helt övertygad om att hon uppskattar din rättframhet, än att hon intuitivt anar något annat. Det blir mycket svårare att bemöta. Kram och lycka till!


Moderator säger: Nu kommer den sista frågan till Linn i dag!
doris säger: Hej Linn, är det så att när man närmar sig mens så kan det kännas trängre än vanligt när man har sex?
Linn Heed säger: Det som händer i kroppen är att flytningarnas konsistens förändras under menscykeln. Så när du närmar dig mensen, så kan din upplevelse vara att du inte är lika fuktig som under t ex ägglossningen. Annars brukar det inte vara någon skillnad. Men det är inte farligt att uppleva att det känns annorlunda :-) Kramar!
Moderator säger: Nu måste vi tyvärr sluta för idag. Tack Linn och tack alla som har ställt frågor.
Linn Heed säger: Tack själva! Vi ses nästa måndag 11:00 som vanligt! Kramar!

ARTIKELN HANDLAR OM