Bloggen håller deras kärlek vid liv

Mattias och Alexandra uppdaterar sin kärleksblogg från olika delar av världen

1 av 3 | Foto: Privat
RELATIONER

Han bor i Australien, hon i Sverige.

För att förhållandet skulle överleva distansen startade Mattias och Alexandra en kärleksblogg.

– Vi uppdaterar den från varsin sida av världen, säger Alexandra.

Det var aldrig någon tvekan om att de skulle fortsätta vara tillsammans. 21-årige Mattias och 18-åriga Alexandra hade varit ihop i över ett år när han flyttade till Australien i somras, för att studera. Hon fortsatte gymnasiet i Sverige. Men de var båda säkra på att kärleken skulle klara avståndet.

– Innan pratade vi jättemycket om hur vi skulle kommunicera under den här tiden, säger Alexandra.

Mest oroade de sig för att missa saker i varandras vardag. Tidsskillnaden gör det svårt att ringa spontant för att till exempel berätta om en rolig händelse på ett café, eller en plötslig tanke, menar de. Då föddes idén om en kärleksblogg.

– Det är viktigt att man fortsätter att utveckla förhållandet. Och jämfört med förr finns det oändligt många fler möjligheter att hålla kärleken vid liv nu, säger Mattias.

Skriver om stort och smått

I fyra och en halv månad var Mattias och Alexandra ifrån varandra. Nyligen hade han sommarlov i Sverige, men har just åkt iväg för ännu en period borta. I början var det tufft med ensamheten, tycker Alexandra.

– Jag tror det är vanligt att den som är kvar deppar ihop. Men efter ett tag bestämde jag mig för att aktivera mig, säger hon.

Med en halv värld mellan sig är det svårt att göra saker ihop. Bloggandet har dock blivit en gemensam hobby – som de vill fortsätta med. Båda skriver om stort och smått. Det är också ett sätt att se olika sidor hos varandra.

– Ibland läser jag något, skrattar jättemycket och tänker ”min kille är jättekul”, säger Alexandra.

Kärleken är stark

Förutom kommunikation krävs också tillit för att kärleken ska klara distansen, tror Alexandra och Mattias. De har pratat mycket om vad som känns okej, och situationer som kan bli jobbiga.

– Allt sånt är ju viktigt i ett vanligt förhållande också. Men det blir så tydligt på distans, säger Mattias.

Han tror att fler kommer att börja ha långdistansförhållanden, nu när kontakterna breddas med facebook och nätdejting. Själva planerar de att bo ihop i Australien när Alexandra går ut gymnasiet. Trots allt saknar de den fysiska närheten.

– Men vi har lärt oss hur stark kärleken är, säger Mattias.

ARTIKELN HANDLAR OM