”Mitt liv handlade bara om sex”

Sara fastnade i sexmissbruk som höll på att förstöra hennes liv

Foto: Jupiter
Beroende Sara träffade män från hela landet och det pirrade i hennes mage varje gång det ringde på dörren. Trots att hon inte fick ut något av sexet kunde hon ha upp till sex dejter i veckan. OBS – bilden är arrangerad.
RELATIONER

Sara längtade efter kärlek — och började nätdejta. Men bara efter ett par månader var hon fast i ett sexmissbruk som höll på att förstöra hennes liv.

— Jag kunde ha tio killar på gång samtidigt.

För fem år sedan var Sara en vanlig småstadstjej. Hon jobbade, umgicks med vänner och gick på krogen - men hon saknade en man att dela sitt liv med.

– Det kändes som en omöjlighet att hitta ”mister right”. Jag var över 30 år och hade aldrig haft ett långt förhållande. Min självkänsla var körd i botten, säger hon.

Det var då det började, nätdejtandet som skulle dra in Sara i en värld hon aldrig kunnat drömma om.

– En kompis tipsade mig om att testa ”nätet”. Först tänkte jag ”äh, det är nog inget för mig”. Men jag registrerade mig i alla fall på två seriösa sajter.

Sara märkte snabbt hur lätt det var att få kontakt med män. Mejlen rasade in och uppmärksamheten gav hennes självkänsla en rejäl skjuts.

– Jag tyckte att det var helt underbart, och ville bara ha mer. Det blev som ett gift. Jag rusade hem från jobbet varje dag och kollade mejlboxen.

Sara dejtade och njöt av all uppmärksamhet - men hon tyckte fortfarande att det var något som saknades.

En kväll satt hon hemma, hade lite tråkigt och snubblade plötsligt in på en sexsajt.

– Jag hade hört talas om att det fanns sajter där människor registrerade sig för snabba sexmöten, men att jag själv skulle göra det hade liksom inte varit aktuellt.

Ändå var det precis vad Sara gjorde.

Och responsen kom direkt.

– Det var bara ”wow”, alla dessa män vill ha mig!

Den ena ledde snabbt till det andra. Innan Sara hann känna efter ordentligt började hon bjuda hem okända män till sin lägenhet. Mötena ledde alltid till sex.

– Jag inbillade mig att det var MIG de ville ha, fast någonstans fattade jag ju att jag hade kunnat vara vem som helst.

Männen kom från hela landet. Gifta, ogifta, sambos, singlar...

– Det var så otroligt lätt. Jag använde samma strategi hela tiden för att få dem intresserade, och det funkade, varje gång.

Träffarna varade oftast bara en halvtimme, och Sara fick sällan ut något av sexet.

– För mig låg ”kicken” i att få hit dem, att bevisa för mig själv att jag kunde få vem som helst. Pirret kom när det ringde på dörren.

När Sara var som mest insyltad kunde besöken i det närmast avlösa varandra. Fem till sex dejter i veckan hjälpte inte, Sara måste få mer.

– Om jag var hemma en kväll utan att någon skulle komma, surfade jag på sexsajter och hade telefonsex med män.

Till slut bröt hon ihop, på jobbet.

– Jag hade slutat äta eftersom jag ville vara snygg och smal. Hela mitt liv kretsade kring mina sexmöten.

Sara fick hjälp av företagshälsovården och började så småningom i terapi, dels i grupp - dels ensam.

– Det tog mig ett år komma ur missbruket och börja må bra igen.

Nu har Sara ett fast förhållande med en man som hon verkligen älskar och hon lockas inte alls av tanken på att vara med andra män.

– Jag tror att många som blir sexmissbrukare i själva verket är rädda för kärlek och närhet. Låg självkänsla i kombination med ett stort bekräftelsebehov blir en ond skurk.

Känner du sorg över det du varit med om?

– Nej. Jag kan inte ångra mig. Men min syn på män har förändrats. Tidigare hade jag en ”gulli-gull” bild av att alla par var så lyckliga. Men det var ju män som utåt sett levde i lyckliga förhållanden som kom till mig för sex. Jag tar inget för givet längre.