”Min kille är inte så bra i sängen”

Läs Linn Heeds råd i chatten

RELATIONER

Linn Heed säger: Våren är nog på väg. Idag har jag vårkänslor.....:-)
Moderator säger: Härligt! Då kör vi igång dagens chatt.
Orgasm321 säger: Hejsan! Hur ofta kan en man normalt sätt få orgasm? Vad är normalt? Jag får nämnligen väldigt ont om får stånd en kort stund efter utlösning och kan egentligen inte ha sex förrän minst ett dygn efter orgasmen, är det normalt eller bör jag kolla upp det?
Linn Heed säger: Det varierar faktiskt från man till man och ålder brukar inte vara obetydligt i sammanhanget. Som yngre man med stort påslag av manligt könshormon, så är det oftast lättare att få stånd snabbt igen efter utlösning, men det förekommer naturligtvis olikheter och variationer. Jag tycker inte att det är något som du behöver bekymra dig över. Du kan få stånd, utlösning, njutning och sedan behöver din kropp återhämta sig innan lusten och kroppen är redo igen. Det är ingenting onormalt eller konstigt. OM du däremot känner oro och obehag, så tycker jag att du kan göra en check hos en läkare. Kram :-)
Johan säger: Hej Linn! Jag och min flickvän fick veta för ett tag sen att hon hade kondylom.. vi hade då redan haft sex utan kondom men jag kan inte se någonting på mig, det är ca. 4 veckor sedan vi fick veta det nu. sedan dess använder vi alltid kondom. Kan det vara så att jag är immun mot kondylom eller hur lång tid brukar det ta innan det bryter ut? och hur lång tid brukar det ta innan hon blir av med det så man kan skippa kondomen igen? MVH Johan
Linn Heed säger: Tyvärr så är det så att kondylomvirus kan ligga latent i kroppen upp till 10 år innan det bryter ut, så därför är det också svårt att göra en kartläggning av smittspridning och smittspårning. Därför lyder inte kondylom, som könssjukdom under smittskyddslagen. Har hon synliga vårtor, så är det väl klokt att ni skyddar er, även om du redan kan ha blivit smittad, även om det inte syns några vårtor på dig. Be din flickvän gå till en gynekolog / barnmorska på ungdomsmottagning och kolla upp. Idag finns det bra behandling, som tar bort vårtorna, även om viruset så att säga finns kvar i kroppen. Med tiden så lär sig kroppen att hantera vårtviruset och man får inte längre några besvär. Värt att nämna, trist nog, är att det finns många hundra olika virussorter, så om man t ex har haft plana kondylom, så kan man bli smittad med en annan sorts kondylom igen. Kondom är det enda preventivmedlet som skyddar. Kram!
Petra säger: hej Linn! När jag och min pojkvän har sex brukar det komma "pruttljud" ifrån mitt underliv. Jag antog att det berodde på att jag hade mens men när min mens tog slut fortsatte det. Det är ju inte riktigt upphetsande när det låter som att jag pruttar under sexet. Vad beror det på och vad kan jag göra så att det slutar?
Linn Heed säger: Det är luft som pressas in i slidan i samband med samlaget och att din kille rör sig in och ut i dig. Pröva att byt ställning och att använda dina knipmuskler. Det är helt naturligt och ingenting konstigt. Försök att ta det med glimten i ögat. Sex och humor hör faktiskt ihop.
Nina säger: Hej Linn! Jag är 41 år och skild sedan sex år tillbaka. Under den tiden har jag inte legat med någon - men nu har jag träffat en man som verkar jättebra och antagligen kommer vi att ligga med varann snart. Men jag är nervös, det är ju så länge sen! Vad kan jag göra för att vara mindre nervös?
Linn Heed säger: Slappna av. Tillåt dig att njuta. Prata gärna med honom, öppet om din situation. Det är ingenting konstigt att du inte har haft sex på flera år, eftersom din livssituation har sett ut på ett visst sätt. Långt och skönt förspel. Kommunikation, skratt och närhet. Blir det inte perfekt första gången, så är det ingen katastrof. Det tar tid, vare sig man är oskuld eller mer erfaren, att lära känna en annan människa, både kroppsligt och själsligt. Kram och lycka till. Jag håller tummarna för dig :-)
Antish säger: Hejsan Linn! Hur kan man "träna bort" tidig utlösning?..när jag och min tjej har sex, så tar det kanske bara 4-5 min. tills jag får min utlösning..hur och om, kan man fördröja det?
Linn Heed säger: Träning, via start-och-stopp-tekniken, det vill säga du onanerar eller har samlag tills du nästan är där vid orgasmen och utlösningen. Då gör du ett kort uppehåll, så att kroppen hinner lugna ner sig. Börja om igen, och avbryt. Detta upprepas ett antal gånger, och på sikt gör det att du blir mer medveten om hur din kropp fungerar, lär tyda dess signaler, samt blir mer uthållig. Ni kan också prova att använda lite xylocainsalva. Det är en bedövningsgel som säljs receptfritt på apoteket. Ta en liten klick på ollonet och se om det får någon effekt på utlösningen. Kondom kan också vara ett knep, där vissa män tycker att kondomen dämpar känseln något.
Sandra1 säger: Hej. Min systers man har bedragit henne i två veckor. Dom har elva år på nacken. Är män bara kåta, eller vad? Hon är förtvivlad såklart, vad ska hon göra och vad kan jag göra för henne? Tack.
Linn Heed säger: Män är kåta. Kvinnor är kåta. Men otrohet handlar ofta om andra saker än kåthet, faktiskt. Du kan stötta henne. Lyssna på henne. Finnas där. Bekräfta henne. Låta henne få gråta, skrika, beklaga sig, vara tyst. Att vara närvarande är det bästa som du kan göra just nu. Sedan behöver din syster och hennes man, så småningom mötas och prata med varandra. Vad handlar det här om. Genom att lägga korten på bordet och så ärligt som möjligt försöka rannsaka både sig själv och relationen, så ökar förutsättningarna för att de skall kunna förstå och reda ut saker. Sedan om man vill förlåta och gå vidare tillsammans är en senare fråga. Att det går att förlåta, det är jag helt övertygad om. Krama om henne från mig....
sanna säger: hej Linn! finns det något sätt att ha säkert oralsex?
Linn Heed säger: Ja, att använda kondom, om man inte vet att båda två är helt friska från könssjukdomar. Om man skall slicka en kvinna, så kan man klippa sönder en kondom och lägga som en så kallad "slicklapp". Det är säkert oralsex!
Jojjo säger: Hej Linn! Hur ska jag få min kille att lyssna i sängen? Jag vet hur jag vill ha det och försöker visa, men han kör ändå sin "standard-rutin"... som tyvärr inte funkar så bra på mig. Jag tycker det är jättesvårt att ta upp, jag älskar honom och vill inte ge honom dåligt självförtroende i sängen. Fast han ÄR inte särskilt bra...
Linn Heed säger: Om han inte är så mottaglig för dina signaler i sängen, det vill säga att du försöker visa honom hur du vill bli smekt och så vidare, så behöver du ändå ta ett ordentligt snack med honom, utanför sängkammaren. Det behöver inte vara så kritiskt, utan mer hur ni skall kunna utveckla er relation framåt. Vad tänder du på, vad tänder han på? Hur kan ni variera er? Vara sexuellt nyfikna och våga pröva nya saker ihop? Förhoppningsvis fattar han galoppen och förstår att det här även handlar om att han måste visa på en flexibilitet och nyfikenhet, om inte, så får du vara ändå tydligare, med risk för att han känner sig kritiserad. Men kritik kan också föra en relation framåt. Man kan kritisera på ett juste sätt. Fundera och se hur du kan hitta ett tillfälle där ni kan snacka med varandra. Stor kram så länge :-)
Peter säger: hej linn. jag har tappat lusten och känner inte för sex sen flera månader. Finns det något man kan göra för att ändra det? Jag är inte sjuk, men jag och min tjej gjorde slut för några månader sen.
Linn Heed säger: Du är inte sjuk, men du kanske ändå befinner dig i ett känsligt läge, där du kroppsligt och mentalt faktiskt sörjer en avslutad relation. Nu vet jag ju inte omständigheterna till varför det tog slut, kanske var det t o m på ditt initiativ, men det spelar egentligen inte så stor roll. När stora förändringar griper in i våra liv, så påverkas vi både mentalt och kroppsligt. Deppighet, nedstämdhet, oro, sömnstörningar, ledsenhet och så vidare. Tillåt dig själv att sörja. Det är normalt. Du är ingen robot med en av och på knapp, tvärtom, en tänkande och kännande människa som har fått en stor förändrad livssituation. Ha respekt för det. Lusten kommer tillbaka. Jag lovar <3
A säger: Hej Linn! Det tar väldigt lång tid innan min make får orgasm/utlösning och jag hinner nästan tröttna. Vad kan jag göra för att han ska komma snabbare?
Linn Heed säger: Vissa män är väldigt uthålliga i sängen, vilket i många lägen är positivt, men om det resulterar i att du får skavsår och det hela känns utdraget, så försök att byt position. Kanske kan du smeka honom till utlösning, eller ge oralsex. Just att bryta och pröva något annat, kan vara det som får honom att komma snabbare. Fråga honom själv vad han skulle föredra. Ett annat alternativ är att ni smeker varandra innan ni går på med samlag, allt för att inte samlaget skall bli så utdraget. Ibland kan det vara en fysiologisk del som gör att mannen har svårt med utlösning. Det kan man kolla upp hos en androlog.
kalle säger: Hej, hur ska jag berätta för min partner att jag tänder på glansiga strumpbyxor?
Linn Heed säger: Ge henne ett par i överraskningspresent och se hur hon reagerar. Kanske tycker hon "wow" vad häftigt, eller så visar hon att det inte är hennes grej. Man måste visa varandra respekt i en relation, samtidigt så måste man också våga föra in nya saker. Testa och våga. Kramar!
Moderator säger: Dagens sista – en bit av lilla Mys fråga föll tyvärr bort men Linn kanske kan svara ändå?
lilla my säger: hej linn! tack fören bra spalt! jag har ett stort problem, jag hóch min pojkvän har varit ihop i snart 16 mån, och typ senaste halvåret har vi haft problem i sängen. innan dess har vi haft världens bästa sexliv, vilket gör att detta påverkat vår relation vääldigt mkt.. nuförtiden gör det nästan alltid ont när min kille kommer in i mig, även om vi varierar ställning. det går bra an bit in, men sen tar det typ stopp och det kännssomm att "dörren är stängd" och jag kan bara inte få den att öppnas, oavsett hur mkt jag försöker slappna av. detta gör att vi ofta måste avbryta samlaget och båda blir
Linn Heed säger: Tack för att du gillar spalten :-) Vet inte om det har hänt något som påverkar dig i den här riktningen, men det låter onekligen psykologiskt, där du spänner dig. Varje negativ erfarenhet samlas på hög och du samlar på dig en oro som du för in i sexet nästa gång. Försök att bryt den onda cirkeln. Slappna av och kanske avstå från samlag under en period så att ni får uppleva sköna stunder och "korrigerande" upplevelser som motvikt till det negativa som nu uppstår. Smek varandra till orgasm och utlösning. Känn närhet, värme, kärlek och lust, utan samlag. Såsmåningom kan ni pröva att ha samlag igen, men låt det vara kravlöst. Kram och lycka till!
Moderator säger: Nu måste vi tyvärr sluta för i dag – Linn chattar snart igen, välkomna tillbaka då!
Linn Heed säger: Tack för idag! Skickar en stor kram till er alla!