Handtag, famntag, klapp eller ... ingenting

Kroppsspråket berättar hur förhållandet mår

RELATIONER

Hur du håller i din älskade under promenaden avslöjar er relation.

Kroppsspråksexperten Marie-Louise Zeisig tar tempen på kändisarnas förhållanden.

Hottast: paret Brangelina.

Foto: Aftonbladet Bild
”Sängen nästa!” Kroppsspråksexperten Marie-Louise ser kärlek och passion i kontakten mellan Pitt och Jolie.

Går du och din älskade tätt ihopslingrade under helgpromenaden? Gillar ni att beröra varandra med händer, höfter eller armar, även offentligt? Bra – i så fall har ni sannolikt också en varm och ömsint relation.

Kroppsspråket reflekterar mycket av vad vi känner och tänker. De flesta rörelser och gester som vi gör sker helt omedvetet – och de ljuger sällan.

– Generellt kan man säga att ju mer kroppskontakt, desto bättre förhållande. I alla fall så länge det sker på ett ömsesidigt sätt, säger kroppsspråksexperten Marie–Louise Zeisig.

”Där är det sängen nästa”

Höfterna är en särskilt erogen zon.

– Om man trycker sig mot varandra har man en nära relation, säger Marie-Louise Zeisig och exemplifierar med bilden på Brad Pitt och Angelina Jolie.

– Där är det sängen nästa, säger hon.

Att ha huvudena riktade mot varandra är också ett tecken på kärlek. Att vända bort blicken från sin partner är däremot en signal på att allt inte står rätt till.

En respektlös handling

På en annan bild syns Charlotte Casiraghi, dotter till prinsessan Caroline av Monaco, instinktivt sänka blicken när hennes pojkvän Alex Dellals tar ett skamgrepp om hennes bröst.

Att greppa eller snudda vid sin partners bröst eller könsorgan är en handling som vittnar om respektlöshet, en ren maktdemonstration.

– Charlotte blir ett objekt, säger Marie-Louise Zeisig.

Många väljer att inte ha särskilt mycket kroppslig kontakt alls när man vistas ute bland andra människor. Det kan tyda på svala känslor, men också på rädsla att visa tillgivenhet utåt.