”Svärmor tråkar ut mig, men jag behöver hennes hjälp”

Läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem

RELATIONER

Relationsdilemmat handlar om att läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem.

Har du några råd till personen som bidragit med veckans dilemma? Eller har du ett eget problem du vill få läsarnas hjälp med? Mejla oss!

Veckans dilemma

Hej Eva,

min svärmor är otroligt omtänksam, men också fruktansvärt trist. Hon babblar om sina vänner som jag aldrig har träffat, eller så pratar vi om barnen. Ofta kommer jag på mig själv med att hoppas på att hon ska dö snart, så att vi får ärva hennes pengar. Det är ju jättehemskt att tänka så.

När jag ser på displayen att det är hon som ringer, låter jag bli att svara. När hon ska komma på besök blir jag rastlös på förhand. Jag ser mig inte som en elak och oärlig person i vanliga fall, men hon lockar fram det värsta i mig bara genom att vara tråkig.

I höst behöver jag hennes hjälp, för min man ska resa bort och jag har ingen som hämtar barnen från fritids. Bör jag annonsera om barnvakt istället för att be svärmor? Jag menar, det känns ju hemskt att utnyttja henne och samtidigt inte vilja veta av henne.

Kajsa, 43

Vad tycker du? Bör Kajsa annonsera om barnvakt? Mejla ditt råd till di[email protected], skriv ”Till Kajsa” i ämnesraden.

Börja ditt svar med "Ja" eller "Nej" och skriv gärna så kort som möjligt. Svaren kommer att publiceras i Aftonbladet och på aftonbladet.se.

Har du ett eget dilemma, ett relationsproblem som du behöver hjälp med? Mejla till [email protected] – så får du kanske hjälp av Aftonbladets läsare!

aftonbladet.se