Martins profil kvar efter 2 år

1 av 2 | Foto: Foto: MAGNUS LIAM KARLSSON
Martin Nilsson har inte varit medlem sedan 2007, men hans profil ligger kvar på hemsidan.
RELATIONER

En gång medlem, alltid medlem.

Det är så dejtingsidorna håller sina medlemssiffror uppe.

För att attrahera sugna singlar bör man kunna stoltsera med ett högt antal potentiella partners.

Frågan är: Hur attraktivt är det att stöta på de ”levande döda” som snurrar i omloppsbana på sajten?

Martin Nilsson, 51, är en av zombierna som har ett evigt liv på Match.com. Trots att han inte har varit medlem sedan i oktober 2007 ligger profilen kvar och dyker dessutom upp i de regelbundna partnerförslag som Match skickar ut till sina betalande medlemmar.

– Jag avslutade Match-historien i oktober för nästan två år sedan. Nu är det länge sedan jag såg något meddelande om att någon försökt kontakta mig, men fortfarande ett halvår efter att jag slutat fick jag meddelanden som jag förstås varken kunde läsa eller svara på.

Det går naturligtvis att radera sin profil om man är lite aktiv och angelägen.

– Det stör inte mig så mycket att jag ligger kvar. Lite fånigt kanske det känns, men jag antar att det är så man hyfsar till sina medlemssiffror.

– Jag var inne på Mötesplatsen när man fick testa gratis och de skickar nu varningar till mig om att de kommer att radera min profil. Så kan man ju också göra.

Trots att det har gått nästan två år utan att Martin besökt sajten skickades hans profil för några månader sedan fortfarande ut som matchningsförslag till andra medlemmar.

Varför raderar ni inte medlemmar som har varit inaktiva så lång tid?

– Vi raderar inte en medlems profil utan medlemmens godkännande. Många medlemmar vill vara synliga trots att de själva inte är aktiva i sitt letande, säger Hanna Bergholm på Match.com.

Men är det inte att lura andra medlemmar att presentera någon som tydligen inte längre är intresserad?

– Trots att man själv inte aktivt letar kan man vilja bli kontaktad av rätt person. Därför kan det ibland förekomma att man får tips om en passande medlem som inte själv har letat på ett tag.