Drömdejten – en mardröm

Sarah, 32: Han skulle ut på kvällen och ville låna kondomer av mig

RELATIONER

Drömmen om den stora kärleken fick Sarah, 32, att prova nätdejting.

Men första träffen blev en mardröm.

– Han kom i en tröja som det stod ”Eat pussy” med stora bokstäver på. Jag skämdes som en hund, säger hon.

Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
skeptisk till nätet Sarahs första nätdejt var så gräslig att det dröjde nästan ett år innan hon vågade sig ut på dejtingsajterna igen. Nu har hon avslutat sina medlemsskap och säger att kärleken får komma när den kommer.

Ett år efter att Sarah, 32, avslutat ett långt förhållande kände hon sig redo för kärlek igen. Men tiden räckte inte till mycket mer än jobb och hennes då ettårige son. Lösningen blev nätdejting.

– Jag vill hitta någon att dela mitt liv med. Någon att tycka om och vara betydelsefull för, säger hon.

Pratade i ett halvår

Kort efter att hon blivit medlem på Mötesplatsen fick hon kontakt med en vältalig och stilig man.

– Han verkade jättetrevlig på alla sätt och vis. Som vilken kille som helst.

Ett halvårs mejlande och telefonprat senare bestämde de sig för att träffas.

– Jag hade aldrig gått med på det om jag inte hade tyckt bra om honom. Jag är mamma och kan inte hålla på och tramsa, säger Sarah.

”Jag tänkte: Åh nej!”

Nervös och förväntansfull väntade hon på sin dejt, när hon plötsligt fick syn på honom i folkmassan. Precis som utlovat var han lång, två huvuden över alla andra, men det var av en helt annan anledning som han lockade till sig allmänhetens blickar.

På hans tröja stod skrivet med stora bokstäver: ”Eat pussy”.

– Jag tänkte: ”Åh nej, vad har jag gjort, jag måste hitta på en ursäkt att försvinna härifrån illa kvickt”.

Sarah förklarade att det fick bli en snabb kaffe, eftersom hon hade bråttom.

- Jag visste att jag aldrig ville träffa honom igen, men det kändes taskigt att försvinna direkt.

Beställde in öl

Trots att han redan luktade bakfylla beställde han in en stor stark. När samtalet sedan flöt in på deras bakgrunder fick Sarah ännu en chock. Dejten avslöjade att han hade två ”poppers” – ett preparat som används för sexuell njutning – i fickan.

– Sedan frågade han om han hade berättat att han suttit häktad för våldtäkt. Jag trodde att jag var med i ”Blåsningen”.

Därefter avrundades dejten ganska snabbt. Men innan de skildes åt blev Sarah tillfrågad om en tjänst.

– Han skulle ut med en kompis på kvällen och undrade om jag hade några kondomer att låna honom.

Erfarenheten lämnade henne skeptisk inför nätet. Det dröjde nästan ett år innan hon vågade sig på dejtsajterna igen. Denna gång var eftersmaken inte lika besk.

– Jag har fått nya vänner, men jag är fortfarande singel. Nu har jag gått ur helt. Kärleken får komma när den kommer, säger hon.

FAKTA

Läsarnas bästa och värsta nätdejter

Skickade bild på äldste sonen

■ ■?Jag hade varit medlem på en sajt ett par veckor när jag tyckte att jag fick kontakt med en trevlig och jordnära man. Vi pratade så gott som dagligen via sajten. Han skickade mig en bild.

Han tjatade och vi stämde träff. Jag åkte till vår mötesplats och väntade … han kommer fram, säger hej [mitt namn], ingen jag känner igen!

Första känslan är att jag blir arg, sen lugnar jag mig och säger att vi kan ta en fika, vilket vi gör.

Jag ställer honom inför frågorna;

Ålder? Tio år äldre än han skrivit på sajten.

Bilden han skickat? Hans äldste son!!!

Vad skulle han vinna med detta? Att är man kvinna på dejtingsajt så är man desperat!!!

Önskade honom en god jul och började gå därifrån …

Då ropar han efter mig; skulle du ångra dig så har jag två biljetter till Thailand efter nyår!!!

/E

Falsk pilot med flickvän

■ ■ Träffar en man via Spraydate som visar sig vara pilot enligt egen utsago, enormt charmig, ser bra ut osv. När jag kommer hem till mannen har han foto på en tjej. Han säger att det ett ex, men detta kort försvinner aldrig, utan finns uppe hela tiden. Jag får reda på hennes namn. Facebook nästa. Kontaktar henne och frågar ut henne angående hennes relation till mannen jag träffar. Då visar det sig att de haft en relation i över fyra år. Mannen i fråga är dömd för misshandel av en före detta flickvän och har aldrig jobbat som pilot.

Nu träffar jag en vanlig go man, som jag hoppas det kommer bli bra med på lång sikt. Vi har träffats via match.com. Kram K

Träffade rätt – efter flera försök

■ ■?Jag har gått på en hel del dejter. En del riktigt usla, som killen som skällde ut mig för att jag ville betala själv och sen skällde ut stället för att ljuset på vårt bord inte var tänt. Därefter frågar han om jag inte tycker att han är en riktig MAN.

Men jag fick trots allt EN helt underbar dejt, via Spraydate. Just nu planerar vi hus, barn och framtid.

Han är Mr Right och jag hade ALDRIG träffat honom utan just den dejtingsidan.

Så nog kan det finnas ett guldkorn bland all grovkornig sand som mest gör ont under fötterna.

/Anna

Hittade drömkille 38 mil bort

■ ■?Jag gav motvilligt nätdejting en chans. Jag trodde att det bara var för loosers som ingen ville ha. Jag träffade en kille som jag pratade med i en vecka innan han kom och hälsade på mig. Om tre veckor blir vi sambos och han är min själsfrände. Om det inte varit för nätdejtingen så hade vi aldrig hittat varandra då det skilde 38 mil. Men visst skäms vi över att berätta var vi träffades och brukar säga att vi träffades i min hemstad när han var och hälsade på sin syster som också bor där.

Jag har många vänner som anses vara ”poppis”, ”urläckra” och så vidare som nu ska börja leta efter Mr Right på nätet för det är bara idioter de träffar när de går ut.

/En lycklig och nykär blivande sambo

Tjockchockad i Lidköping

■ ■ Jag kommer aldrig mer att dejta via nätet. Några gånger var det katastrof. En gång skulle jag dejta en tjej i Lidköping. Vad jag inte visste var att bilderna på henne var tagna på avstånd för fem år sedan och visade en smal och söt tjej.

När jag kört de två timmarna till mötesplatsen och väntade fick jag en chock. Hon var bland det tjockaste jag sett. Jag lånade hennes toalett innan jag skulle åka hem. När jag sedan kom ut i hallen möttes jag av en kvinna med en läderpiska. Jag sprang ifrån stället och körde skakat tillbaka hem till Göteborg.

En annan tjej i Örebro visade sig vara nymfoman och manodepressiv.

Jag har nu träffat en tjej i ”verkliga” livet där vi lärt känna varandra på riktigt.

/Fredrik

Mejltrakasserad efter otrohet

■ ■ Är gift och lever i ett dåligt förhållande och har haft de olika sajterna som en möjlighet att träffa olika kvinnor för kortare förhållanden. Är själv drygt 40 år och söker kvinnor i samma ålder. Är ärlig och berättar att jag är gift och trots detta är det många som ändå vill träffa mig, vilket jag är glad för.

Har endast en gång råkat ut för en kvinna som förföljde mig via mobil och mejl under drygt ett års tid då hon inte kunde acceptera att jag inte ville träffa henne.

/”Kalle”

Ständigt svarslös

■ ■ Har varit medlem i Spraydate och tröttnade rejält när jag skrev långa, välformulerade, humoristiska och smickrande brev och inte fick svar på ett enda.

Exempel på ett brev jag skrev:

Hej,

Det som fick mig att falla pladask för beskrivningen var ditt sociala engagemang och att du kan vara både djup och ytlig. Jag känner likadant själv, jag älskar att diskutera djupa saker såsom samhälle, människovärde, politik och religion, men ibland måste man få koppla av och slå sig ner framför ett par avsnitt av South Park med en öl och en påse chips.

Jag vet hur man uppför sig – både till vardags och fest, viss utbildning i vett och etikett från mamma kombinerat med sunt förnuft brukar hjälpa mig ganska långt.

Så, nu var jag nästan klar *phew*, nu tänkte jag bli lite djärv och helt enkelt fråga: kan vi inte ta och lära känna varandra lite bättre så att vi i sinom tid kan få varandra som middagsgäster?

/Mikael