”Den stämmer väl överens med vem jag är”

Niklas, 31, blev nöjd med copywriterns text

RELATIONER

Han vågade inte vara personlig.

Men copywritern skrev om – och Niklas Askling, 31, blev nöjd.

– Lite fler kontakter har det blivit. Men jag kanske ska plocka bort några rader som jag tycker blev lite för skrytiga, säger han.

Foto: Privat
Niklas Askling.

Niklas Askling, 31, i Nässjö blev väldigt nöjd med copywriterns förslag till ny profiltext.

– Texten stämmer väldigt väl överens med mig som person. Men jag är väldigt petig, så jag la till något. Och så tog jag bort något också, säger Niklas Askling.

Texten skrevs efter en timmas intervju och det Niklas sedan strök var några ord om han tyckte blev lite rödvinspoesi.

– Det kändes inte som jag, helt enkelt.

”Man är ju lite svensk”

Nu grubblar han lite på om han också ska stryka några rader om hur bra det går på hans jobb.

– Man är ju lite svensk. Men magkänslan säger att det är lite för skrytsamt.

Om den pimpade profiltexten ger bättre utdelning vet han inte riktigt ännu. Lite fler kontakter har det blivit – men ännu inget seriöst.

Är det inte fusk att anlita en copywriter?

– Jo, lite fusk är det väl. Men nu fick jag det här erbjudandet så då tyckte jag att jag kunde ta chansen. Och det är ju alltid svårt att beskriva sig själv, säger Niklas Askling.

FAKTA

Niklas profiltext – före och efter

Före: Har du skön humor, värderar ärlighet högt och är trygg i dig själv? Det är liksom lite roligare att gå på bio och konserter, resa nånstans, eller laga mat tillsammans... Själv är jag rätt snäll, lite dryg humor kanske, avskyr snålhet, älskar grymma låttexter, ambitiös yrkesmässigt, småpedantisk, något av en tänkare, omtänksam, tummen mitt i handen fast ändå något av en fixare, föredrar Amnesty och Greenpeace framför politiska partier, blir lätt aningen för engagerad i diskussioner som berör ämnen jag brinner för... ??Vem är du? :-)

Niklas nya text:

När jag tänker på dig

Hej. När du läser detta lyssnar jag förmodligen på Snow Patrol, Mew eller Depeche Mode. Eller Foo Fighters, Kent, Lily Allen. Ibland för stämningens skull, ibland för att vissa texter ger mig gåshud. 

Eller också är jag på jobbet. Jag jobbar rätt mycket just nu. Nyligen blev jag butikschef för en stor kedja som säljer hemelektronik. Jag har ett sjukt teknikintresse och lätt för att snacka med människor på ett vettigt sätt. Kanske var det därför jag redan första året på jobbet blev Sveriges tionde bästa säljare? Och nu butikschef. Allting går om man tror på sig själv och inte tar livet så allvarligt jämt. Dessutom är jag ordningsvakt på krogen ibland. Det viktigaste i det jobbet är också att kunna snacka med folk. Inte att vara anabolastark och våldsbenägen. Det är jag inte. Tvärtom är jag rätt snäll och omtänksam, har lite dryg humor kanske. Humor är viktigt. Du får testa mig! Mina båda jobb är serviceyrken som jag trivs väldigt bra med. Men jag gillar faktiskt att kolla på kampsport, hoppas att du inte har något emot det?

Jag älskar film. Jag hade egen videobutik tills det inte bar sig längre, när alla började ladda ner. Favoriter? Många. The Shawshank Redemption, Fight Club, Lord of the Rings... Jag har sett Garden State – ett lågmält och vackert drama – femtielva gånger. Vad gillar du?

När jag är ledig tycker jag bäst om att hänga med mina syskon och kompisar. Vi brukar fika, kolla på film och bara ta det lugnt. Men det vore skönt att ha dig bredvid mig i soffan. Då tänker jag säkert på det jag gillar bäst hos dig. Jag är svag för fina detaljer som doften, håret, munnen.

Om ett förhållande ska funka måste man kunna vara sig själv. Ärlighet, du vet. Ärliga vill jag att vi ska vara båda två redan från början.

 Skriv till mig.