”Han slösar bort sina pengar – och lånar av mig”

Läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem

RELATIONER

Relationsdilemmat handlar om att läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem.

Har du några råd till personen som bidragit med veckans dilemma? Eller har du ett eget problem du vill få läsarnas hjälp med? Mejla oss!

Veckans dilemma

Hej Eva,

min man har inget sinne för ekonomi. För några månader sedan fick jag nog av obetalda räkningar och kronofogdebrev. Jag krävde delad ekonomi. Jag sköter mina pengar, han ansvarar för sina, och vi delar hushållets kostnader rakt av. Det var helt okej, sa han.

Problemet är att han slösar bort sina pengar och ber att få låna av mig. Jag har svårt att se honom gå på knäna. Samtidigt är det väl inte rimligt att jag ska ta hand om honom ekonomiskt i slutet av varje månad? Min man är väldigt snäll och omtänksam. Vi har varit gifta i åtta år. Men jag har tappat respekten för honom på grund av det här. Vi lever alltmer separata liv. Han spelar på travet och dricker bärs på helgerna. Jag har ett krävande jobb och är engagerad i en idrottsförening. Ska jag ta hand om hans ekonomi också, och ge honom ”månadspeng”?

Ulla

Vad tycker du? Ska Ulla ta hand om sin mans ekonomi? Mejla ditt råd till dilemmat@aftonbladet.se, skriv ”Till Ulla” i ämnesraden.

Börja ditt svar med "Ja" eller "Nej" och skriv gärna så kort som möjligt. Svaren kommer att publiceras i Aftonbladet och på aftonbladet.se.

Har du ett eget dilemma, ett relationsproblem som du behöver hjälp med? Mejla till dilemmat@aftonbladet.se – så får du kanske hjälp av Aftonbladets läsare!

aftonbladet.se