”Hon ältar problem. Ska jag ställa ultimatum?”

Läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem

RELATIONER

Relationsdilemmat handlar om att läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem.

Har du några råd till personen som bidragit med veckans dilemma? Eller har du ett eget problem du vill få läsarnas hjälp med? Mejla oss!

Veckans dilemma

Hej Eva, min flickvän ältar problem och händelser som ligger långt bakåt i tiden. Till en början lyssnade jag och försökte komma med goda råd. Nu har jag börjat fatta att det inte är goda råd hon vill ha, utan medömkan. Men jag står inte ut längre med att kväll efter kväll tvingas höra alla sorgliga och hemska saker hon har varit med om, utan att det leder till någon förändring.

En gång sa jag att hon borde se framåt och försöka glädjas åt det som är bra här och nu, men då blev hon väldigt upprörd och anklagade mig för att bagatellisera hennes problem. Jag märker att även hennes väninnor börjar ledsna på att vara ”psykologer” åt henne. Under de två år som vi varit tillsammans har hon blivit alltmer ensam. Hon vill inte gå i terapi. Ska jag ställa ett ultimatum: antingen gör vi slut, eller så kontaktar hon en psykolog?

Henric

Vad tycker du? Ska Henric ställa ett ultimatum? Mejla ditt råd till di[email protected], skriv ”Till Henric” i ämnesraden.

Börja ditt svar med "Ja" eller "Nej" och skriv gärna så kort som möjligt. Svaren kommer att publiceras i Aftonbladet och på aftonbladet.se.

Har du ett eget dilemma, ett relationsproblem som du behöver hjälp med? Mejla till [email protected] – så får du kanske hjälp av Aftonbladets läsare!

aftonbladet.se