”Kan inte lita på svärmor”

Läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem

RELATIONER

Relationsdilemmat handlar om att läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem.

Har du några råd till personen som bidragit med veckans dilemma? Eller har du ett eget problem du vill få läsarnas hjälp med? Mejla oss!

Veckans dilemma

Hej Eva,

min svärmor lovar ständigt att hjälpa oss med barnen, men när det väl kommer till kritan har hon alltid en ursäkt för att slippa. Jag och min man har två söner på 5 och 7 år. De är ganska aktiva, men fina killar.

Svärmor säger ofta i telefon hur underbart det vore att få ha pojkarna hos sig. Hon erbjuder sig också att hämta dem från dagis och fritids. Men de gånger vi har kommit överens om att hon ska hämta dem, har hon ringt i sista stund och sagt att hon fått förhinder. Hennes man är sjuk och har inget ansvar i detta.

Både jag och min man har försökt förklara hur problematiskt det blir för oss när vi räknat med svärmors hjälp och sedan tvingas till nödlösningar som går ut över våra liv i övrigt. Vi har missat viktiga möten och tvingats avboka läkarbesök, med mera. Vågar vi ge svärmor fler chanser att ansvara för våra barn?

Heidi

Vad tycker du? Ska Heidi fortsätta ge svärmor ansvar? Mejla ditt råd till di[email protected], skriv ”Till Heidi” i ämnesraden.

Börja ditt svar med "Ja" eller "Nej" och skriv gärna så kort som möjligt. Svaren kommer att publiceras i Aftonbladet och på aftonbladet.se.

Har du ett eget dilemma, ett relationsproblem som du behöver hjälp med? Mejla till [email protected] – så får du kanske hjälp av Aftonbladets läsare!

aftonbladet.se