”Hjälp, jag tror min syster knarkar”

Läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem

RELATIONER

Relationsdilemmat handlar om att läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem.

Har du några råd till personen som bidragit med veckans dilemma? Eller har du ett eget problem du vill få läsarnas hjälp med? Mejla oss!

Veckans dilemma

Hej Eva,

jag och min syster har alltid stått varandra nära. Men för ett år sedan reste hon till USA för att studera. I början skrev vi mejl och ringde varandra flera gånger i veckan. Men efter några månader hörde hon av sig alltmer sällan. Det sista halvåret inte alls, förutom när hon behövde låna pengar.

För en vecka sedan kom hon hem, och när vi träffades på ett café (efter mycket tjat från min sida) fick jag en chock. Hon var helt utmärglad och såg ut att må jättedåligt. Jag misstänker att hon tar droger. Hon var som en helt annan person. Våra föräldrar har försökt träffa henne, men hon bara skjuter fram det.

Jag står inte ut med tanken på att hon av alla människor blivit narkoman. Hon har alltid varit strävsam och liksom rejäl, så jag fattar inte hur det i så fall kan ha gått till. Ska jag fråga henne rakt ut om hon knarkar?

Sandra

Vad tycker du? Ska Sandra fråga sin syster rätt ut? Mejla ditt råd till [email protected], skriv ”Till Sandra” i ämnesraden.

Börja ditt svar med "Ja" eller "Nej" och skriv gärna så kort som möjligt. Svaren kommer att publiceras i Aftonbladet och på aftonbladet.se.

Har du ett eget dilemma, ett relationsproblem som du behöver hjälp med? Mejla till [email protected] – så får du kanske hjälp av Aftonbladets läsare!

aftonbladet.se