”Vår son vill vara lucia”

Läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem

RELATIONER

Relationsdilemmat handlar om att läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem.

Har du några råd till personen som bidragit med veckans dilemma? Eller har du ett eget problem du vill få läsarnas hjälp med? Mejla oss!

Veckans dilemma

Hej Eva!

På vår pojkes förskola accepterar personalen att han vill vara lucia, men min fru och jag känner oss obekväma med det här.

Vi förstår att det finns moderna tankegångar kring könsroller och liknande, men lucia är ändå en tradition. Hur ska den kunna föras vidare till kommande generationer om man experimenterar på detta sätt? Vi har försökt prata med vår son och lockat med en väldigt fin pepparkakskostym som min fru har sytt, men eftersom personalen uppmuntrar honom att vara lucia, vill han inte lyssna på oss över huvudtaget.

Kanske har vi gammaldags värderingar, men vi tycker faktiskt att förskolan gör fel som går emot vår önskan. Vi som föräldrar borde ändå få ha sista ordet. Kan vi kräva att pedagogerna backar upp istället för att motarbeta oss i den här frågan?

Jan

Vad tycker du? Kan Jan och hans fru kräva uppbackning? Mejla ditt råd till [email protected], skriv ”Till Jan” i ämnesraden.

Börja ditt svar med "Ja" eller "Nej" och skriv gärna så kort som möjligt. Svaren kommer att publiceras i Aftonbladet och på aftonbladet.se.

Har du ett eget dilemma, ett relationsproblem som du behöver hjälp med? Mejla till [email protected] – så får du kanske hjälp av Aftonbladets läsare!

aftonbladet.se