Drömt om sex med chefen?

Så tolkar du 4 vanliga sexdrömmar

RELATIONER

Låg du med chefen i natt?

Eller hade du sex på offentlig plats?

Erotiska drömmar är vanliga – men betyder ofta inte alls det du tror.

– De handlar ofta om problem som vi inte haft lust att ta itu med, säger drömtydaren Astri Hognestad.

Foto: colourbox

Drömmarna visar oss något som vi inte är klara över hos oss själva. Det säger den norska drömtydaren Astri Hognestad.

– Det kan vara känslor vi inte orkat med att känna eller problem vi inte haft lust att ta itu med, säger hon till tidningen kk.no.

Även om alla drömmer på olika sätt, finns det gemensamma nämnare i drömmandet. Astri Hognestad hjälper dig att tolka 4 vanliga sexdrömmar.

• Sex med någon du inte borde ha sex med.

Hamnade du i säng med din bästa vän, din chef eller väninnans man? Var det bara en dröm så behöver det inte betyda att du är tänd på den personen. Alla människor symboliserar något i dig själv, menar Astri Hognestad:

– Om du drömmer om väninnans man så kan det tänkas vara så att han har vissa kvaliteter som du behöver utveckla hos dig själv.

Är mannen i fråga en person du inte gillar, eller rent av starkt ogillar, kan det vara ett tecken på att du behandlar dig själv illa.

– Men du bör också fråga dig om det är så att du missunnar din väninna att ha den mannen du har. Är du kanske lite förälskad i honom? säger Astri Hognestad till kk.no.

• Du vill ha sex – men hittar ingen plats.

En sexdröm med förhinder.

– Kanske säger det att du behöver bättre kontakt med det du själv känner och står för istället för att anpassa dig efter andra. Men det kanske förstås också handla om att du behöver ha mer sex än du har i ditt liv, säger Astri Hognestad.

• Sex på offentlig plats.

Den här drömmen behöver inte ha något med sex att göra. Astri Hognestad menar att det kan handla om en känsla av att avslöja sig för mycket.

– Har du nyligen upplevt något som du tyckte var väldigt pinsamt eller avslöjande, som nästan kan liknas med att ha sex på offentlig plats?

• Du är otrogen mot din partner.

De nattliga drömmarnas otrohet ska inte tolkas bokstavligt. Istället handlar det ofta om att förhållandet du lever i behöver utvecklas.

– Något känns instängt, kanske din partners hållning till dig eller din hållning till din partner. Binder ni varandra för mycket rent känslomässigt? Är det för lite frihet, vill ni inte ens låta den andra har sina tankar för sig själv? Då kan drömmarna om otrohet uppstå, säger Astri Hognestad till kk.no.

ARTIKELN HANDLAR OM