Jul och nyår värst för singlarna

Fest-stressen och singelskapet förstör

RELATIONER

Inte alla ser fram emot bubbel, glam och löften vid morgondagens 12-slag.

Nyår är tvärtom en av de årets värsta högtider för alla singlar.

Men framtidshoppet är det inget fel på; många tror att 2010 är året då de kommer träffa den stora kärleken.

Foto: Colourbox
För var femte singel är nyåret årets värsta högtid. Orsakerna är de höga förväntningarna på fest & glam, och att man inte har någon speciell i sitt liv att fira med.

Det är tredje året i rad som dejtingsajten Match.com frågat sina medlemmar hur de upplever årets olika högtider. Och som tidigare år är det under jul- och nyårshelgerna som det är jobbigast att vara singel. Drygt 19 procent säger att nyår är den värsta helgen. Det slås endast av julen som är jobbigast för nästan 20 procent.

Den främsta orsaken till att det är jobbigt att vara singel på nyår är förväntningarna på fest och hög stämning – och saknaden av en speciell person att fira med.

Gott hopp om 2010

Andra säger att de känner sig aparta då de flesta av deras vänner är par. En del uppger att de har svårt att hitta någon att fira med.

För åtta procent av de 14000 singlarna som deltagit i undersökningen gör delad vårdnad att de inte kan fira med sina barn.

Men om de inte ser framemot själva 12-slaget så verkar singlarna i alla fall ha gott hopp om 2010.

Över 12 procent är helt övertygade om att de ska träffa den stora kärleken under nästa år. Och hela 60 procent hoppas på det.

Lättast vara singel under påsken

Resten av årets högtider är det inte lika besvärligt att leva utan partner. Över 30 procent svarar att ingen högtid är jobbigare än den andra. Drygt 7 procent gruvar sig inför midsommar, knappt 7 procent inför Alla hjärtans dag och inte ens två procent för sin egen födelsedag. Bara 0,1 procent lider under påskhelgen.

ARTIKELN HANDLAR OM