"Jag kom på min sambo på internet"

Familjen rasade samman på grund av makens affär

RELATIONER

De hade varit sambo i åtta år och hade en liten 2-årig flicka tillsammans.

Men i ett slag rasade familjen samman.

Foto: THINKBOX

Otroheten hade kanske skett i alla fall, men jag hade förmodligen inte fått reda på det utan Facebook, säger Karin.

Hon berättar att en kvinna plötsligt dök upp på Facebook.

Karin – som egentligen heter något annat – blev först förvånad.

Hon visste vem kvinnan var, men de hade aldrig haft kontakt på Facebook tidigare. Sedan upptäckte Karin att hon av misstag var inne på sin sambos Facebookprofil – uppenbarligen hade han glömt att logga ut från sitt tidigare besök.

Kvinnan startade en chat-konversation med den hon trodde var Karins sambo. Karin spelade med och svarade i sambons ställe. Hon ställde också några egna frågor och svaren gjorde henne misstänksam. Det framgick att kvinnan och sambon hade haft mycket kontakt, mycket mer än vad hon tidigare hade trott.

–Men jag vet inte hur det kom sig att de fick kontakt på Facebook eller hur länge de hade hållit på.

Senare frågade hon sin sambo vad det var frågan om och om det hade hänt något mellan dem. Och sambon erkände rakt av att han hade varit otrogen två gånger.

– Kvinnan fanns i vår gemensamma bekantskapskrets så det kanske hade hänt ändå, men genom Facebook blev det lättare, säger Karin.

Men hon poängterar samtidigt att hon inte lägger skulden på Facebook.

– Nej, skulden är deras. Vi är vuxna människor och vi får stå för våra handlingar. Otroheten hade kanske skett även om de inte hade haft kontakt på Facebook, men jag hade förmodligen inte fått reda på det.

Konsekvensen blev i vilket fall att Karin och hennes sambo flyttade isär och hon bor numera ensam.

FAKTA

Läsarna berättar om sveken på nätet

Katja: Han tog kontakt med en gammal flickvän

Min sambo fick kontakt med en av sina gamla flickvänner som han var tillsammans med för många, många år sedan. Han flörtade med henne på Facebook och skulle ha börjat vänstra med henne om jag inte av en ren händelse kom på honom. Han erkände och berättade att han hade kontakt med fler tjejer på Facebook. Vårt förhållande är tillfälligt räddat, men jag är alltid på helspänn.

Linda: Facebook-tjejen försörde allt

Facebook har förstört mitt förhållande rejält. Vi säljer huset nu och separerar. Varken min pojkvän eller hans nya tjej har visat någon respekt alls. Hon var förtjust i honom, men han sa att han bara älskar mig. Jag mejlade henne och bad henne dra, men hon vägrade, så hon har förstört det vi hade. Jag har kämpat, men jag orkade inte mer. Jag gav upp. Han fick ta henne i stället. Hoppas hon är nöjd nu och kan leva med det resten av sitt liv.

Sara: Jag sökte upp exet på Facebook

Efter några glas vin sökte jag efter ett ex på Facebook. Jag tog kontakt med honom och bara några timmar senare hade han svarat. Vi hade en intensiv kontakt han var väldigt sugen på att vi skulle träffas. Hans meddelanden blev allt hetare, jag kände mig oerhört smickrad och svarade ganska hett tillbaka. När han frågade om jag kunde smita ifrån en helg för att ses ”på riktigt”, fick jag kalla fötter. Jag insåg att jag faktiskt hade bedragit min man, för jag har aldrig ”talat” så erotiskt till någon annan. Nu har jag blockat mitt ex, så att han inte kan ta kontakt på Facebook igen.

Astrid: Jag blev kär i killen på Facebook

Visst kan Facebook förstöra förhållanden. Jag är ett exempel. Detta skulle aldrig ha hänt annars. Förra våren fick jag kontakt med en gammal vän jag inte sett på många år. Vi blev intresserade av varandra, men innan det hann bli seriöst stoppade vi det hela eftersom jag var gift och har tre barn. Men senare träffade jag honom igen. Det ena ledde till det andra och vi började skriva till varandra och träffades då och då. Till slut tog kärleken över och vi bestämde oss för att göra slut med våra respektive, men det var mycket smussel och smyg under väldigt lång tid.

Undersökning på www.aftonbladet.se

Jag tycker att min partner är otrogen om hon/han ...

Nätflirtar på Facebook, chatsida eller via mejl:

Kvinnor:42,8% Män:37%

Porrsurfar:

Kvinnor:8,5% Män:2,9%

Söker upp och kontaktar ett ex:

Kvinnor:22,5% Män:20,9%

Min partner får göra vad han/hon vill på nätet:

Kvinnor:26,3% Män:39,2%

Hur ”nät-otrogen” har du varit?

Jag har aldrig flirtat på nätet:

Kvinnor:31,3% Män:18,5%

Jag har sökt upp och kontaktat ett ex:

Kvinnor:8,4% Män:7,3%

Jag har porrsurfat:

Kvinnor:14,9% Män:38,1%

Jag har nätflirtat på Facebook, chatsida eller via mejl:

Kvinnor: 45,3% Män: 36,1%

Undersökningen gjordes på www.aftonbladet.se och 5505 personer deltog.