Gör singelsuccé – på bröllopet

Dejtingcoachen: Ett lysande tillfälle att hitta en partner

1 av 2 | Foto: thinkstock
Ultimata förutsättningar Med kärlek i luften och bubblande champagne i kroppen är förutsättningarna för en flirt ultimata. Det viktigaste är att utstråla självförtroende, då kommer du långt.
RELATIONER

Singel på vänninans sommarbröllop? Det behöver inte vara pest och pina.

Bröllopsfesten är ett lysande tillfälle att fånga en flirt, eller till och med din livspartner.

– Börja flirta så fort som möjligt, helst redan i kyrkan, säger Marie Hagberg, dejtingcoach.

Utseendet räknas. I alla fall till en början. Det viktigaste för att fixa bröllopsflirten är hur andra uppfattar dig.

– Gå dit med inställningen att det kommer att bli jättekul, då utstrålar du positiv energi, säger Marie Hagberg, som har skrivit flera dejtingböcker, bland annat ”Börja dejta”.

Självförtroende a och o

Med kärlek i luften och bubblande champagne i kroppen är förutsättningarna ultimata. Dessutom är de inbjudna gästerna redan utvalda av bröllopsparet.

– Ge alla gäster en chans att spana in dig. Kom gärna sent och håll dig kvar vid ingången lite extra, säger Marie Hagberg.

Hennes allra bästa tips tycker hon själv låter knäppt, men om du verkligen vågar följa det har du mycket att vinna, menar hon.

– Utgå alltid från att alla är intresserade av dig och tycker att du är spännande, säger hon och fortsätter:

– Självförtroende får andra att flockas runt dig som fjärilar runt en rosenbuske. Det är en av de mest åtråvärda egenskaperna man kan ha.

Det gäller att alltid marknadsföra sig själv på bästa sätt och vara glad och trevlig mot alla. Kanske är mannen i rutig kostym inget för dig, men hans brorsa kan vara en riktig heting. Charmar du rutkostymen är du halvvägs mot mål. Är du van att flirta? Gå då direkt på festens snygging.

Släng blickar

Men vad gör den som är ovan vid att flirta?

– Börja flirta med någon som känns ”ofarlig” och arbeta dig upp. Men smält aldrig in i tapeten. Stick ut hela tiden.

Hur gör man för att fånga snyggingens uppmärksamhet på håll?

– Titta på honom och möt hans blick tre gånger inom en timme, säger Marie Hagberg och tillägger:

– Som tjej när man söker ögonkontakt kan man lägga huvudet på sned och leka med håret. Det finns inget bättre, eftersom det beteendet och tolkningen av det är genetiskt inbyggd hos kvinnor och män.

Män får jobba lite mer

För män är det inte så lätt som att lägga huvudet på sned och leka med håret. På håll fungerar blickar och leenden fint. Vill du däremot prata en stund fungerar tyvärr inte samma flirtteknik.

– Kvinnor kommer undan med nästan vad som helst medan män får jobba lite mer eftersom kvinnor ofta är lite mer kräsna.

FAKTA

Så flirtar du rätt på bröllopet

Dejtingcoachen Marie Hagbergs bästa tips!

1) Tänk: ”Alla vill ha mig”

Intala dig själv att alla vill ha dig. Affirmera hundra gånger om dagen om det så krävs! Du får ett starkt självförtroende och det får andra att flockas runt dig.

2) Fixa bra bordsplacering

Prata med de blivande äkta makarna om att du gärna sitter tillsammans med andra trevliga singlar. Bröllopsparet kan nu hjälpa dig att också hitta kärleken.

3) Investera i snygga kläder

Om du känner dig fin kommer du att stråla och det blir lättare att få kontakt. Så köp de finaste du har råd med! Men kom ihåg att det är brudparet som ska glänsa mest.

4) Var på ditt allra bästa humör

Intala dig själv att du går dit för att lära känna nya människor, i stället för att hoppas på Mr(s) Right.

5) Visa upp dig

Hälsa på och prata med alla du ser, så kommer du att göra ett gott intryck. Mingla runt och visa upp dig och förhoppningsvis är det någon som lägger märke till dig.

6) Lek härmapa

Bästa sättet att få din bordsherre/-dam att gilla dig är att vara en härmapa. Vi gillar de som liknar oss själva, det ska du utnyttja. Om hon höjer sitt vinglas, gör du det också. Om han lutar sig fram – gör det du också.

7) Spanat in någon?

Om du har spanat in någon, visa denna lite extra intresse. Att flirta är att visa intresse och uppskattning för en annan människa. Nämn hennes/hans namn med jämna mellanrum, fråga om hennes/hans drömmar i livet och släng in någon (ärligt menad!) komplimang.

8) Skåla eller håll tal

Skåla för din bordsdam/-herre. Alla gillar att vara i fokus för intresset. Är du inte buskablyg, håll ett tal för brudparet. Det kommer garanterat att göra att du får mycket uppmärksamhet. Dessutom är det din chans att marknadsföra dig själv.

9) Bär en flirtsignal

Är du lite mer tillbakadragen, bär en flirtsignal. Som kvinna kan du ha en elegant hatt, som man en färgglad fluga eller slips som sticker ut och får andra att ta kontakt med dig.

10) Dansa hela natten

Dansen ett strålande tillfälle att ta reda på om det även finns någon fysisk attraktion mellan dig och din flirt. Tackar han för sig efter första dansen, sa det nog inte klick. Men dansar ni hela natten lång? Ja då?...