Hitta tillbaka till drömsexet

Foto: Thinkstock
RELATIONER

Det var hett, passionerat och vansinnigt bra. Det var det bästa sex du någonsin har haft och det kommer aldrig mer tillbaka.

Eller? Nej, fastna inte i en ”nostalgi-neuros”.

– Är du bara öppen kan du få ett nytt drömsex, säger sexrådgivaren Malena Ivarsson.

”Drömsexet består av tre ingredienser: spänning, det oväntade och det förbjudna”, säger Malena Ivarsson.

Långt in i hjärnbarken sitter minnet av den där gången då allting klaffade. Där och då fanns inget annat än ren och skär njutning. Man kanske var ung och allt var nytt. Det var spännande, oförutsägbart, underbart, fant...

– En del fastnar i nostalgi, säger Malena Ivarsson.

– Det är klart att det finns sexuella upplevelser som peakar och sticker ut, men det är inte säkert att det var så bra som man minns. Och risken är att det kan skada framtida relationer om man hela tiden jämför med drömsexet.

Sannolikheten att det upprepar sig på exakt samma sätt är dessutom i det närmaste noll. Men det man däremot kan göra är att försöka hitta tillbaka till samma känsla, även om vägen dit är en annan. Man ska inte fastna i att det ska vara på ett visst sätt.

Malena Ivarsson menar att drömsexet består av tre ingredienser: spänning, det oväntade och det förbjudna.

– Som vuxen går mycket på rutin och man vill ha trygghet och långvarighet. Men sexets största fiende är förutsägbarheten och man får försöka konstruera spänning.

Det kan handla om något så simpelt som en ny ställning. Eller att bestämma sig för att ha sex på morgonen precis innan barnen bankar på dörren. Och duger inte det kan man hämta inspiration från originalutgåvan.

– Man kan använda drömsexet som fantasi. Det handlar om känslor, men det var kanske någon teknisk detalj man använde då som fortfarande kan fungera.

Malena Ivarsson poängterar att man inte ska placera den fantastiska upplevelsen på en piedestal som en ouppnåelig dröm utan vara glad över och bevara det positiva minnet.

– Och är du bara öppen kan du få ett nytt drömsex.