”Ja, min man skulle bli jätteöverraskad – och livrädd”

Terri Herrera undrar vilka som egentligen följer tidningarnas relationstips

RELATIONER
Foto: Peter Wixtröm
Terri Herrera Eriksson är Wendela-krönikör.

Jag skriver för tidningar som är fulla av relationstips.

Ändå kan jag inte låta bli att undra vem som följer dem.

Och hur det ser ut när man gör det.

Vi är väl alla eniga om att det vore trevligt med lite mer romantik i vardagen, men har författaren till råden intill verkligen testat dem?

Vem tror på fullaste allvar på detta:

Överraska din man med att raka honom.” Min man skulle mycket riktigt bli jätteöverraskad – och livrädd.

En darrhänt och slarvig Terri med rakhyvel i handen innebärs hot om skärsår, inte ett löfte om romantik.

Nästa gång din partner reser bort låt dina snyggaste underkläder slinka ner i hans resväska. Se till att de är lätt parfymerade så att han känner din doft när han packar upp sin kläder på hotellrummet.” Jag vet inte hur andras makar är, men min skulle nog bara tänka ”Hoppsan, jag har fått med mig min frus Lindextrosor av misstag” utan att låta fantasin flöda vidare.

Medan maten står på spisen bjud upp din partner till dans i vardagsrummet. Sätt på en Marc Anthony-skiva/…/” Hur kom överslippriga Marc-fucking-Anthony in i bilden, undrar jag. Och det är vad min man också skulle undra. ”Terri, varför ska vi dansa till Marc Anthony i en kvart? Varför ska vi dansa överhuvudtaget? Sluta dansa dålig låtsassalsa, jag vill steka färdigt fisken, har jag sagt!”

Låtsas att det är strömavbrott.” Att stänga av teven, släcka alla lampor och stänga av min respektives mobil skulle nog snarare skapa irritation än mysstämning hemma. Den väl motiverade repliken ”Vad sysslar du med?” ligger nära till hands. Eller kanske: ”Vill du ligga med mig kan du bara säga till istället för att slå av huvudströmbrytaren.”

Bestäm ett vanligt förekommande ord (till exempel värme, natt, sovrum, grädde) och bestäm att varje gång det ordet dyker upp i konversationer ska ni röra vid varandra.” Nej, nej, nej. Jag vill inte leka fåniga ordlekar. Jag är vuxen. Inget ”Haha, nu sa du `grädde´ igen, då ska du smeka mig över skinkan!” Har man så torftigt kärleksliv att man måste ta till den typen av ordlekar för att få liv i kärlekslivet är det dags att separera.

Jag förstår inte alla dessa idiotiska kärlekstips. Antingen är de tillgjorda, omständiga och krystade, som de ovan, eller så tipsar man om självklarheter, som att ge varandra komplimanger, tända levande ljus fast det är tisdag och att komma ihåg att kyssas.

På något sätt tror jag att den som har glömt bort att visa sin respektive kärlek inte kommer att kunna läsa sig till att bli romantisk igen.

Eller så kommer man ihåg det i högst en vecka innan man dyker ner i sitt sudoku igen (eller vad det nu är som upptar tillvaron).

Antingen är man en sån som hånglar upp sin älskade i hissen varje gång man ska hem till lägenheten på femte våningen.

Eller så är man det inte.

Och det kan inga fåniga kärlekstips i världen ändra på, tror jag.