”Min kille vill ha en trekant med en kollega”

Eva Rusz och ni läsare ger råd i relationsakuten

1 av 3
RELATIONER

– Nej, nu är du ute och vimsar, ”Imse vimse”, säger Aftonbladets relationsexpert Eva Rusz.

När partnern villkorar sexet: ”Om du inte ställer upp, lämnar jag dig”, ska man dra öronen åt sig, tycker hon.

Denna relation kan inte bli särskilt mycket bättre, tror Eva Rusz, och förklarar varför:

– Han hör inte hennes behov, utan är okänslig och oempatisk. Den typ av förtäckta hot han kör med i syfte att förverkliga sina fantasier, hör inte till en bra relation.

Däremot är det vanligt att män fantiserar om att ha sex med två kvinnor samtidigt. Det visar Viagrarapporten 2010 - en omfattande undersökning kring svenska mäns sexliv på initiativ av läkemedelsföretaget Pfizer. Nästan hälften av de 2112 tillfrågade männen mellan 20 och 80 år, 45 procent, fantiserade om detta.

Måste ske på lika villkor

Eva Rusz har all respekt för människor som vill experimentera med sexlivet, men det måste ske på lika villkor.

– När man har sex är man fysiskt och psykiskt väldigt nära varandra. Att vara fysiskt nära en utomstående person mot sin vilja kan man ta psykisk skada av, säger hon.

Det finns studier som visar att personer som vill leva ut sina sexuella fantasier ofta har haft ett otryggt anknytningsmönster under uppväxten, berättar Eva Rusz.

”Ifrågasätt relationen”

Hon tror inte att den här mannen kommer att ändra sitt mönster.

– Förmodligen kommer ”Imse vimses” kille att fortsätta med sitt beteende oavsett om hon stannar i förhållandet eller ej. Därför borde hon ifrågasätta relationen, tycker Eva Rusz.

Varför stannar hon hos en kille som hotar att lämna henne om hon inte ställer upp på att förverkliga hans sexdrömmar, undrar hon.

– Istället för att vara orolig att bli lämnad, ska ”Imse vimse” stå för sina känslor och behov. Om det inte passar killen, ska hon låta honom gå, säger Eva Rusz, och tillägger:

– En sådan man skapar skräck och otrygghet genom att låta sina behov styra. Det är själviskt och visar på bristande respekt.

FAKTA

Veckans dilemma: Tänk om han tröttnar på mig om han får nej?

Min kille vill att vi har en trekant med en tjej på hans jobb. Han är bartender och har fantasier kring den här tjejen som serverar på samma ställe. Han säger att det bästa är om han får leva ut sina fantasier, för annars kommer han bli vresig och kanske inte ens vilja vara ihop med mig längre.

Vi har varit ihop i två år. Det är mitt första långa förhållande, men inte hans. Han är fem år äldre, 33, och bodde tidigare med en tjej som var ganska mycket äldre än honom. De hade trekant flera gånger med olika bekanta, har han berättat.

Men jag tycker det känns sådär. Har aldrig haft trekant och aldrig haft sex med en tjej.

Fast om min kille nu vill det här, och kanske tröttnar på mig och till slut lämnar mig ifall han inte får som han vill, så kanske jag borde ställa upp?

”Imse vimse”