Vem får vem?

Ni läsare bestämmer vem av våra heta singlar som ska dejta vem

RELATIONER

Vem får vem? Nu får DU bestämma

Snäll. Charmig. Omtänksam. Och med en stor portion humor.

Hur ska man välja bland alla som gillar att resa och laga mat på dejtingsajterna?

Och hur vet man när det är rätt?

Vi bad några singlar att glömma sina förutfattade meningar och magkänsla för en stund – och överlåta beslutet åt någon annan.

Så nu är det ni, kära läsare, som bestämmer!

OBS Röstningen är stängd, resultatet presenteras på Wendela.se inom kort!

Angela, 30 år.

Angela Sköldenheim, 30, Stockholm

Vem är du?

– Jag jobbar på Radiosporten och mitt största intresse är sport – fast mest som passiv åskådare. Jag tränar bara i perioder. Är också väldigt intresserad av sociala medier och teknik.

Vad söker du?

– Jag vill inte bli romantiskt uppvaktad. Jag är ganska enkel, tar hellre en öl på en pub. Kul om han har ett sportintresse. Och så måste han ha humor – så han fattar mina skämt.

Framtidsplaner?

– Jag har hittat det jag vill jobba med. En sak jag ångrar att jag inte gjort är att bo i Italien eller Spanien i ett år och lära mig ett språk extra flytande. Jag brinner inte för att skaffa barn än, men vill gärna träffa någon.

Hur länge har du varit singel?

– Sedan jag flyttade till Stockholm för fem år sedan.

Vad heter din hund?

– Nuno Gomes, efter en portugisisk fotbollspelare. Han är inte min favoritspelare, men namnet passade på min hund som är en svart terrierblandning.
 

Maria, 25 år.

Maria Ölmez, 25, Haninge

Vem är du?
– Jag jobbar på en förskola som barnskötare och umgås mycket med familj och vänner. Jag har inte så specifika intressen, utan är öppen för det mesta. Men mest tid just nu förutom jobbet tar nog träningen; jag tränar aerobics och går på gym.
Vad söker du?
– Någon som är trygg och stabil i sig själv och är redo för ett förhållande. Och så det klassiska, han får gärna vara rolig och charmig.
Framtidsplaner?
– Att utbilda mig, få ett jobb jag trivs med och träffa en partner. Någon gång, kanske efter 30, vill jag gärna ha barn. Och så tänker jag om framtiden att man måste ha roligt på vägen dit, åka ut och resa och så.
Hur länge har du nätdejtat?
– I tre år. Det har väl klickat en gång, då funkade det ett tag. Och så har jag blivit kompis med flera.
Du gillar att dansa?
– Ja, det skulle jag vilja göra mer, salsa och bugg och sånt. Och så gillar jag att gå på nattklubb och dansa med mina tjejkompisar, det blir väl ett par gånger i månaden.

Anna, 27 år.

Anna Karlsson, 27, Sigtuna

Vem är du?
– Jag kommer från Västervik, men bor nu i Sigtuna och jobbar som landskapsingenjör. Trädgård är mitt stora intresse, det jag brinner för. Jag gillar att laga mat och bakar nästan allt mitt bröd själv. Det är jättekul att laga mat och bjuda hem folk.
Vad söker du?
– En snäll och omtänksam kille. Han får gärna ha ett specifikt intresse, men det behöver absolut inte vara trädgård. Gärna händig. Och så får han gärna vara lite söt.

Framtidsplaner?
– Egen trädgård och hus är inte långt borta. Gärna på landet.
Hur länge har du dejtat på nätet?
– Jag har varit singel i två och ett halvt år och nätdejtat i ett halvår. Det är helt okej, men det finns så många. Det är svårt att hitta någon.
Vad heter din katt?
– CC. Hela namnet är katsuraträdets latinska namn. Men jag var ihop med en kille som inte kunde uttala det så jag förkortade det till CC.

Tina, 28 år.

Tina Hellström, 28, Huddinge

Vem är du?
– Jag gillar mode och shopping, film och musik, gärna gothrock. Jag ser inte ut som en typisk hårdrockare, så många blir nog förvånade, men det är ett stort intresse. Jag gillar badn som HIM, Nightwish och Joy Division.
Vad söker du?
– Han får gärna vara rolig, man ska kunna skratta ihop. Inte så allvarlig, men seriös. Helst lång, själv är jag bara 1,64, och inte för smal. Och så måste han ha ”det”. Det skulle vara kul om han gillar gothrock.
Framtidsplaner?
– Jag tar en dag i taget. Men jag vill gärna åka till USA nån gång, för där har jag aldrig varit.
Hur länge har du dejtat på nätet?
– Jag har gjort det i omgångar, nu har jag gjort det sedan i höstas. Jag har träffat några via nätet, men det har aldrig blivit någonting.
Du gillar dokumentärer om brott. Varför?
– Jag läste kriminologi på högskolan, det är jätteintressant. Det är kul att se program och koppla ihop det med teorier jag läst om. Men det ska vara dokumentärer, inte Beck och CSI och sånt.

Per, 30 år.

Per Carlén, 30, Sundbyberg

Vem är du?
– Jag jobbar med en e-tjänst och på fritiden skriver och spelar jag musik. Jag är kunskapstörstig, gillar vetenskapsdokumentärer, gärna om rymden. Men mina partydagar är över, kan man säga.
Vad söker du?
– Intellekt – framför allt – och humor.
Framtidsplaner?
– Jag lever inte så att jag gör planer. Jag försöker förverkliga drömmar och ha det bra för stunden. Jag har ett jobb jag trivs med, barn vill jag inte ha just nu. Ska jag någon gång plocka fram en dröm så kommer det att ha med musik att göra.
Hur länge har du nätdejtat?
– I fem år. Det har gjort mig lite kräsen men inte uppgiven.
Hur skulle du beskriva den musik du skriver?
– Som Coldplay fast sämre. Lugn, melankolisk musik. Jag vill att det ska vara enkelt och avskalat och äkta. Jag vill slå an en känsla. Texterna är ofta ur ett barns perspektiv och handlar mycket om min barndom – när livet var konstigt, mystiskt och stort.

Daniel, 34 år.

Daniel Fredriksson, 34, Hässelby

Vem är du?
– Jag jobbar som snickare i ett företag som jag är delägare i. Har två söner, 9 och 11. Gillar att resa och laga mat. Jag gillar det mesta och är nog ganska rastlös, sitter inte still, utan gör saker. Och lägger ganska mycket tid på mitt boende, ett radhus.
Vad söker du?
– Nummer ett är humor. Hon ska helst gilla lite ordning och reda. Hon får inte vara ett huvud längre än mig, jag är 1,71, och måste tycka om barn. Laga mat och diska och tvätta kan jag själv.
Framtidsplaner?
– Om fem år hoppas jag att jag har startat om igen, jag är nog en riktig familjemänniska. Min vision har alltid varit att hitta villan med stort V, med extra allt. Målet är också att innan 40 sluta arbeta i blåställ och driva företaget. Just nu är största målet att resa mer.
Hur länge har du dejtat på nätet?
– Jag separerade för tre år sedan så jag har väl nätdejtat i två och ett halvt år. Det har varit kanon att träffa nya människor, det är alltid trevligt.
Hur ser det ut hemma hos dig?
– Klassiskt modernt, mycket vitmålade ytor. Jag har inte så utstickande stil, men hänger nog med hyfsat i trenderna. Man får mycket idéer från kunderna. Trädgården har ett stort soldäck. Och så har jag vindruvor och lite kryddor bredvid grillen. Men inte så mycket blommor.
 

Jonas, 35 år.

Jonas Lindholmer, 35, Stockholm

Vem är du?
– Jag jobbar i en elektronikaffär, gillar att klättra och är instruktör i jujutsu. Och så försöker jag lära mig spela gitarr. Då blir det mest hårdrock, så jag har hörlurar eftersom jag bor i lägenhet.
Vad söker du?
– En avspänd person som inte har så fasta mål med livet utan tar dagen som den kommer. Det är bra om hon tycker det är kul att träna. Och en bonus om hon gillar samma musik – så kanske jag kan spela utan hörlurar så småningom...
Framtidsplaner?
– Jag är ganska tillfreds med livet och öppen för förslag. Om jag har någon dröm så är det väl att göra en långresa eller kanske jobba i ett annat land ett tag.
Hur länge har du dejtat på nätet?
– Fyra år. Det har blivit några dejter, men det är ganska svårt.
Var klättrar du?
– Både inomhus och utomhus. Ibland gör vi en roadtrip; åker iväg och klättrar och bor i tält med polare. Det är gemenskap och lagarbete. Naturupplevelsen är en bonus.

Emanuel, 25 år.

Emanuel Lundberg, 25, Stockholm

Vem är du?
– Jag kommer från Sundsvall och har ganska nyligen flyttat till Stockholm. Det kändes som det var dags att röra lite på sig. Jag är jobbar på ett lager, men är utbildad grävmaskinist. Fotboll är ett stor intresse.
Vad söker du?
– En tjej som är mån om sitt utseende och sig själv, men klarar av att ta i. Hon får gärna vara romantisk och omtänksam, som jag.
Framtidsplaner?
– Helst vill jag driva en egen firma. Så småningom vill jag bilda familj. Och jag vill inte vara farfar när jag blir pappa...
Hur länge har du dejtat på nätet?
– Ett halvår kanske. Det är en bra grej. Som nyinflyttad träffar man lite nytt folk. Även om jag redan har ett litet kontaktnät här.
Vad har du för relation till Sri Lanka?
– Jag adopterades därifrån när jag var 2 månader. När jag gick i högstadiet var vi tillbaka där och såg barnhemmet och så. Det var en bra resa, det mest exotiska land jag varit i. Jag åker gärna tillbaka dit.