Danser ger chanser till många nya romanser

1 av 3
RELATIONER

Alla är där för dansen - men skulle inte ha något emot att träffa kärleken.

Under den årliga dansbandsveckan i Malung spirar romantiken.

- Det är klart man hoppas på tur, annars hade man lika gärna kunnat vara hemma, säger Henrik Jonsson, 34.

Karin Bäck säljer ”gnusskydd”.

”Följ med mig, säg ja ­inte nej”, ”I varje andetag är det du och jag”, ”Våra blickar möttes, som om det bara var vi två”. De sex olika dansbanorna bjuder på kärleksfulla textrader i musiken som under vecka 29 varje år livar upp Orrskogen och dess besökare.

Med foträta skor och vattenflaskor uppställda vid kanterna är de redo att snurra runt, runt i flera timmar.

Den rutinerade har även en handduk i bakfickan för att snabbt kunna torka bort svetten i de korta pauserna. De flesta som Aftonbladet träffar menar att de bara är där för dansen men medger även att de inte skulle ha något emot att träffa någon, om tillfälle skulle ges.

Träffades förra året

Några som hoppas att veckan ska innehålla ­romantik är Billy Lindman, 27, Nicklas Berggren, 30, och Henrik Jonsson, 34 som har åkt från Östersund.

- Det är klart att man hoppas på tur, annars hade man lika gärna kunnat vara hemma, säger Henrik Jonsson.

De tittar bort mot vännen Dennis Olsson, 27, som håller armen om Cecilia Lindqvist, 33. De träffades här för ett år sedan och är nu sambos.

- Det var väl jag som frågade under en dans. Jag sa någon cheesy textrad i stil med ”när ska vi få vara ensamma?”. Då skickade han ut kompisarna och så fick jag bo i hans husvagn resten av veckan, skrattar hon.

I ett av försäljningsstånden står Karin Bäck som för stadens turistbyrå säljer bland annat tröjor, vattenflaskor och kondomer - som är en storsäljare.

- Jag tror att det behövs, annars kan man ju få ett kärt minne med sig från veckan. De flesta bor i lägenheter eller husvagn så det brukar ordna sig för de som vill vara ensamma en stund, säger hon.

”Blev helt såld”

Mörkret börjar falla över parken och många går hand i hand mot utgången.

Bland dessa finns Niklas Andersson, 28, och Cornelia Järphed, 20, som träffades tidigare under dagen.

- Hon hoppade upp på min pakethållare och sedan följde hon med på förfest. Jag måste säga att jag aldrig har träffat en så fin tjej. Jag blev helt såld, säger han.

Om framtiden säger Cornelia:

- Det vet man aldrig, det som händer det händer.

ARTIKELN HANDLAR OM