Vill inte vara en loser längre

Olle Kvarnsmyr ÄR Dr kärlek och svarar på läsarnas frågor om allt som rör relationer

RELATIONER

”Nu har det gått jättelänge och hon har inte hört av sig. Jag tänker jämt på henne”.

Hjälp mig - jag är en loser

Under sex år blev jag nobbad av precis varje kvinna jag någonsin fattade tycke för. Plötsligt dök hon upp – kvinnan i mitt liv. Och en kväll när vi tittade på film kom kyssen. Det var den mest underbara stunden i mitt liv. I mitt jävliga 26-åriga liv! Vi fortsatte att träffas och jag tyckte för varje dag mer och mer om henne. Jag fylldes av kärlek och berättade för henne om mina känslor. Hennes respons var lika kärleksfull och jag fick ta emot massor av komplimanger. Plötsligt en dag dumpar hon mig. Anledningen till att hon vill göra slut kunde jag inte få. Hon var helt oförmögen att förklara varför. Jag frågade om det fanns något jag kan ändra på för att hon skulle ångra sitt beslut. Men det kunde jag inte. Nu är jag lämnad i ensamhet och mitt liv som var tråkigt är nu ännu värre än förut. Om jag inte haft en bra uppväxt som lärt mig vissa saker hade jag utan tvekan redan tagit livet av mig. Jag var ensam i sex år utan att ha känt äkta kärlek. Jag fick uppleva kärleken i några veckor. Men känner mig nu övergiven och så ledsen. Jag har ingen chans i världen att hitta någon ny. Om jag gör det kommer jag att vara mer blyg än jag någonsin varit förut. Tidigare kunde jag inte ens tala med någon jag var intresserad av. Vad ska jag göra nu då jag vet hur krossad jag kan bli? Och varför är inte kvinnor generellt intresserad av mig?  Jag har alla rätta värderingar och respekterar allt och alla. Vad gör jag? Att ta livet av mig är absolut inte en lösning men jag känner mig väldigt under isen. Jag är en loser, en loser en riktig jävla loser.
/Losern

Käre Losern
Hon var nog tyvärr inte lika himlastormande kär i dig som du var i henne. Ett förhållande är aldrig så underbart men samtidigt så skört som i början av relationen.

Att bli dumpad av sitt livs kärlek är något alla tyvärr får uppleva ett par gånger under livets vingliga promenad. Men det finns inget annat än att försöka rycka upp sig hur jävligt det än känns. Jag är fullt medveten om att det kan kännas helt omöjligt ryck upp sig när du befinner dig flera kilometer under en deppig is.  Men du måste göra det. NU!

Först av allt måste du sluta upp att kalla dig själv för loser. Du är absolut inte en loser och det vet du innerst inne. Men fortsätter du att kalla dig själv för loser hamnar du i en negativ tankespiral. Det slutar bara med att det enda du gör är att tänka negativt om dig själv.

Förutom att tänka negativt om dig själv bör du skaka om ditt liv i en positiv bemärkelse. Du ska här få fyra uppgifter att göra för att må bättre. Följer du dessa råd lovar jag dig att livet kommer att se annorlunda ut om ett år.

1. Bygg inga murar omkring dig var öppen, nyfiken och glad mot alla du träffar. Säg minst en snäll sak till någon varje dag. Typ "bra jobbat där" eller "sköna dojor du har"
 

2. Lev i nuet försök att lukta på blommorna. Om du tittar dig omkring är det fantastiska saker som händer varje dag. Försök att uppleva dessa bra saker. Umgås med människor som gör dig glad.

3. Gör något helt annorlunda mot vad du brukar göra. Rubba dina cirklar till max! Börja spela bas eller sök in på en skola i Australien och lär dig surfa under tiden.

4. Skit i brudar totalt under den närmaste tiden men var för den skull inte otrevlig. Se inte presumtiva flickvänner i alla kvinnor du träffar på.

Lycka till och kom ihåg att allt kan nu bara bli bättre och det kommer det att bli. Det har du mitt ord på.

Fler visdomar från din favoritkärleksdoktor hittar du nedan

Önskar du själv assistans av Dr Kärlek - mejla [email protected]
 

Följ Dr Kärlek på Facebook för senaste råden