”Önskar att han vårdade sitt yttre”

Eva Rusz svarar på frågor om relationer

RELATIONER

Fråga: Hej Eva! Jag älskar min man både för hans inre och yttre kvalitéer, men vad gäller det sistnämnda önskar jag att han skulle vilja bry sig något mer och vårda sig bättre.

Det kan gå lite väl lång tid enligt mitt tycke innan han till exempel klipper sina naglar. Sedan stör jag mig på att det allt som oftast sticker ut hår ur hans näsborrar och att det finns en rejäl buske längre ner som döljer hans  "juveler".

Det skulle ju kännas än mer trevligt att tillfredsställa honom om han tog bort lite av det håret. Snart har han nog nästan mer könshår än hår på huvudet!

Hur kan jag på ett smidigt och vänligt sätt framföra att jag vill att han ansar sig utan att såra honom på något sätt?

Jag gillar inte tanken på att försöka säga hur någon annan helst borde sköta sig, men jag vill ju samtidigt kunna kommunicera mina önskemål till min man eftersom detta är något som kommit att påverka mig i vårt samliv.

”Fundersam fru”

Eva Rusz svarar: Det är viktiga saker du tar upp! Att vi ska vårda vårt inre såväl som vårt yttre är en attraktionsfaktor att räkna med! Inte struntade han i hur han såg ut då ni möttes innan ni gifte er? Fundera på vilka vinster du kan förmedla till din man att detta kan ha, ifall han kan rycka upp sig med sin personliga hygien.

Dofter är viktiga och hör till den äldsta delen av hjärnan. Goda dofter får igång oss och piggar upp oss mer än de dåliga. Till och med för tidigt födda barn får ökad hjärnaktivitet då de fick lukta på vaniljsocker på en tops, medan inget hände då de luktade på handsprit.

I en trygg relation bör man kunna våga säga vad man tycker men du kan öva dig på att säga det på ett kärleksfullt sätt. Och, inte minst vara villig att också ”rycka upp dig själv” ifall din man även anser det!