Föddes på flyget – får gratis resor hela livet

Mitt under flygresan fick den gravida kvinnan värkar.

Snart föddes ytterligare en passagerare på 10 000 meters höjd.

Och i födelsepresent av flygbolaget får bebisen nu gratis resor under hela livet.

Föddes på 10 000 meters höjd. Flyger gratis hela livet.
Föddes på 10 000 meters höjd. Flyger gratis hela livet.

Den dramatiska förlossningen inträffade på en Boeing 737 från Jet Airways. Planet, flight 9W 569, var på väg från Dammam i östra Saudiarbien till Kochi i södra Indien. En resa på knappt fem timmar.

Sjuksköterska ombord

Men efter två timmars resa inleddes mammans värkarbete på 10 000 meters höjd. Kaptenen bedömde situationen som ett nödläge och beslutade att landa i Mumbai i Indien. Men kvinnans förlossningsarbetet var långt gånget.

Som tur var fanns en utbildad sjuksköterska ombord. Med hennes och några flygvärdinnors goda hjälp, föddes ganska snart ytterligare en passagerare – en pojke.

Den överraskande förlossningen gick utan komplikationer. Både mor och bebis mår bra. Och Jet Airways, Indiens näst största flygbolag, gav omgående den nyfödda bebisen en rejäl välkomstpresent. Han fick obegränsade flygresor under resten av sitt liv.

Inte första gången

Under det senaste året har minst fem bebisar fötts på kommersiella flyg. Pojken som föddes ombord på Jet Airways var den första i bolagets historia. Men det har hänt tidigare att bebisar födda i luften har begåvats med gratis flygresor. 2009 fick en bebis, född på tvåtimmars-flighten mellan Penang och Kuching i Malaysia gratis flygresor under resten av livet av AirAsia.

I fjol, 2016, föddes en flicka ombord på ett Cebu Pacific Air-plan på väg till Manila. Hon döptes till Haven och hennes familj fick en miljon flygpoäng av flygbolaget.

Publisert:

LÄS VIDARE