Ooops... här blev det visst ett hål i fartyget

1 av 2 | Foto: Fartyget fick ett sex måter långt hål på fartygets vänstra sida efter dramat.
RESA

Först började kryssningsfartyget Carnival Triumph att brinna.

Det togs då ur trafik och skickades till varv för reparationer.

Häromdagen slet sig fartyget från sina förtöjningar på varvet – resultatet blev nya skador, bland annat ett stort hål på fartygets sida.

Det har varit en prövningarnas tid för amerikanska rederiet Carnival.

Under en kryssning i februari i år utbröt en brand i maskinrummet på Carnival Triumph, som gjorde fartyget strömlöst. De 3000 resenärerna ombord fick tillbringa flera dagar drivandes till havs, utan luftkonditionering och med begränsad tillgång på mat.

I mars drabbades fartyget Carnival Dream av ett haveri, som bland annat slog ut toalettsystemet ombord. De 4000 gästerna ombord fick avbryta sin Karibienkryssning i förtid och flyga hem från ön Saint Martin.

800 personer ombord

I veckan var det dags för nästa bakslag. Eldhärjade Carnival Triumph, som tagits ur trafik och skickats på varv för reparationer, slet sig i hårt väder från sina förtöjningar på varvet i Alabama, USA.

Fartyget drev herrelöst på floden Mobile med 600 besättningsmedlemmar och runt 200 varvsarbetare ombord, i stormvindar på upp till 31 meter per sekund.

Till slut drev det in i ett annat fartyg och bogserbåtar kunde så småningom dra fartyget tillbaka till kaj. Inga människor skadades allvarligt i dramat, enligt rederiet.

Sveptes ner i vattnet

Däremot saknas en varvsarbetare sedan de hårda vindarna svept ner en mindre byggnad på kajen i vattnet, skriver USA Today. Ytterligare en person hamnade då i vattnet men kunde räddas snabbt.

Carnival hade redan ställt in 24 kryssningar med Triumph och planerat att sätta fartyget i trafik igen den 3 juni. Om den planeringen håller efter de nya skador fartyget ådragit sig återstår att se.

ARTIKELN HANDLAR OM