Kvinna åkte genom röntgenmaskin med sin väska

avJenny Alexandersson

En värdefull handväska ställde till det rejält vid en säkerhetskontroll i Kina.
Kvinnan vägrade släppa taget om sin väska och åkte istället med genom röntgenmaskinen. Nu sprids bilderna över världen.

Säkerhetspersonalen vid tågstationen i Dongguan i södra Kina hade garanterat inte sett något liknande tidigare. En kvinna som vägrade släppa taget om sin handväska klättrade sonika upp på rullbandet och åkte med genom röntgenmaskinen.

Övervakningsbilder visar att hon lät sin större väska passera kontrollen, men när hon ombads att låta röntga även handväskan vägrade hon.

Kvinnans beteende chockade personal och medresenärer.

Både personal och resenärer i närheten av maskinen gapade av förvåning när kvinnan klev upp på bandet. Det kinesiska nyåret hade precis passerat, en högtid då många ger varandra pengar i gåva. Kvinnan som troligtvis hade flera sedelbuntar i väskan vågade inte släppa den ur sikte och ansåg att enda lösningen att ha koll på väskan var att åka med på alla fyra.

Succé på sociala medier

Bilder från röntgenmaskinen och övervakningskamerorna hamnade snabbt på sociala medier. Hundratusentals människor har redan sett kvinnans åktur och omgivningens chock och förvåning på Facebook via Pear Video. Ingen ur personalen försökte stoppa henne och kvinnan som fortfarande är anonym hoppade helt sonika ner från bandet, tog sin väska och fortsatte bort mot sitt väntande tåg.

ARTIKELN HANDLAR OM