Turisterna flockas i Cornwall - på grund av tv-serien

De vackra scenerna i tv-serien har gjort många sugna på Cornwall.
De vackra scenerna i tv-serien har gjort många sugna på Cornwall.

En man återvänder till Cornwall efter att ha stridit i amerikanska frihetskriget - och får reda på att hans far är död och hans livs kärlek är förlovad med hans kusin. Så börjar tv-serien Poldark. Nu vallfärdar turisterna till inspelningsplatserna i Cornwall - vilket skapar problem för samhället.

Det är sent 1700-tal och Ross Poldark, spelad av Aidan Turner, återvänder Cornwall i södra England efter att ha krigat i Amerika. Den brittiska tv-serien som började sändas 2015 har satt Cornwall och dess vackra natur på kartan - och turisterna flockas i området. Nu har Cornwalls turistkontor uppmanat besökarna att hålla sig undan - då antalet besökare gjort vissa platser farligt överbefolkade, skriver Express.

 Aidan Turner är minst sagt bra reklam för Cornwall.
Aidan Turner är minst sagt bra reklam för Cornwall.

Överfulla stränder

Främst två stränder har påverkats av den ökande turismen - Porthcurno beach och Kynance Cove. Vägarna ner till stränderna är slingrande och trafikstockningar skapar potentiella säkerhetsproblem, enligt Independent. Bland annat har ambulanser haft svårt att nå sina patienter då människor har parkerat dåligt. Även näringsidkare har drabbats av sena leveranser på grund av trafiken.

Såhär kan det se ut på Porthcurno beach - en lite lugnare tid.
Såhär kan det se ut på Porthcurno beach - en lite lugnare tid.

Värmebölja

Det är inte bara tv-serien som gjort att turisterna samlats vid stränderna, utan även sommarens värmebölja. Men chefen för stadens turistkontor menar att det finns många andra ständer att besöka, stränder som inte drabbats så hårt av den ökande turismen men som fortfarande är inspelningsplatser för serien Poldark

– Vi har 400 mil kust och en strand för varje mil, säger den verkställande direktören för Visit Cornwall.

Publisert:

LÄS VIDARE