7 höjdare i Bangkok

Av: 

Joakim Lloyd Raboff

Resa | Bangkok

Häftiga krogar ovan smogen

Vertigo Bar & Grill - världens högst belägna utomhusrestaurang

Vertigo Bar & Grill - världens högst belägna utomhusrestaurang

Det är verkligen inte svårt att hitta höjdarupplevelser i Thailands huvudstad Bangkok.

Inte minst har kroglivet bokstavligen skjutit i höjden på sistone. Följ med till sju av de häftigaste krogarna ovan smogen!

Med över nio miljoner invånare är Bangkok utan tvekan en av världens intensivaste städer. Värmen, fukten och trängseln kräver tålamod och tid. Ändå erbjuder Bangkok en fantastisk buffé av nöjen, shopping och sevärdheter.

Inte minst restaurangutbudet är fenomenalt generöst. Alla världens kök finns representerade och så många är krogarna, klappstolsrestaurangerna och gatuköken att du under en hel livstid aldrig behöver äta på samma ställe två gånger.

Det är få andra ställen där man kan unna sig vardagslyx utan att det svider alltför mycket i plånboken. Ibland svider det inte alls. Att äta gott är just därför något man definitivt ska passa på vid ett besök i Bangkok.

Flera av Bangkoks nyare hotell har på senare år satsat stort på spektakulära restaurangupplevelser. I den stenhårda konkurrensen om gästernas gunst räcker inte längre god mat och en gedigen vinlista. Det krävs mer.

Därför har några av de större hotellen satsat stort på nya restaurang- och barkoncept – högt ovan trafikens frenetiska larm och smogens kvävande rök.

På dessa krogar skapas både innovativa och klassiska rätter av internationella matkonstnärer – och det är inte sällan väntelista till de mest attraktiva borden.

Tänk på att de flesta höjdarkrogarna ställer krav på vårdad klädsel; shorts, sandaler och ärmlös t-shirt funkar inte. Kreditkort är däremot en utmärkt accessoar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert:

Aftonbladet

/

Resa

/

Resa | Bangkok

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Bangkok