Populära partyön chockhöjer böter för fylla

Publicerad:
Uppdaterad:
Mallorca tar till dryga böter för att stoppa fylleriet.
Foto: Thinkstock
Mallorca tar till dryga böter för att stoppa fylleriet.

Turism

30 000 kr i böter, så mycket kan det kosta att bete sig illa på fyllan i Palma på Mallorca. I ytterligare försök att minska fylleturismen och styra om mot kvalitetsturism så chockhöjs från och med 1 april bötesbeloppet för de som dricker för mycket alkohol i de centrala delarna av Palma på Mallorca.

Mallorca har länge haft problem med turister som dricker för mycket alkohol och blir stökiga. Från och med 1 april kan polisen i Palma på Mallorca bötfälla berusade turister med upp till 30 000 kr om de beter sig illa eller stör ordningen. Tidigare har bötesbeloppen legat på upp till 4 000 kr.

Barer, klubbar eller restauranger som bryter mot reglerna kan också bötfällas. I de populäraste strandområdena kommer happy hour och två-för-en erbjudanden förbjudas och alkoholdrickande på gatorna ska förhindras.

De nya restriktionerna och bötesbeloppen gäller för Playa de Palma och fyra centrala zoner i Palma.

– Lokalbefolkningen har påtalat i åratal att något måste göras, säger Alexandra Wilms, talesman för Baleares turismdepartement till BBC. Problemet är fulla turister som samlas och slåss på gatorna. Dagen efter vaknar lokalbefolkningen till spyor, skadegörelse och krossat glas.

Drivkraften bakom förbudet är att främja ”kvalitetsturismen”, turister som kommer för att njuta av Mallorcas mat, natur och kultur. Turismen på Mallorca ökar och 2017 kom över 11 600 000 besökare till den populära ön.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA