Här är Sveriges bästa lyxhotell

Besökarna har själva röstat fram lyxigaste hotellen

Uppdaterad 2019-06-13 | Publicerad 2019-03-18

Upper House har ett genomsnittsligt kundbetyg på 9,5.
Upper House har ett genomsnittsligt kundbetyg på 9,5.

Spana in västkusten om du vill bo riktigt lyxigt.
Två Göteborgs-hotell ligger i topp på Ctravels lista över Sveriges bästa lyxhotell.

Stockholm kanske har fler femstjärniga hotell än Göteborg, men när det kommer till kundnöjdhet så regerar västkuststaden.

När resesajten Ctravel.com listar Sveriges bästa lyxhotell är det två Göteborgshotell i topp, Upper House och Dorsia Hotel. Listan baseras på kundnöjdhet och betyg från åtta stora resesajter.

Toppbetyg från gästerna

Att Upper House ligger på förstaplats är inte förvånande, hotellet har utsetts till Sveriges bästa hotell fyra år i TripAdvisors årliga Travellers' Choice Awards. Det har ett genomsnittligt gästbetyg på 9,5 av 10 möjliga.

– Alla hotell på listan är ju fantastiska, med sin helt unika touch. En av orsakerna till att Göteborg dock tar hem både guld- och silverplats kan vara att både Upper House från 2013 och Dorsia Hotel från 2012 är nyare lyxhotell, säger Patrik Larsson på Ctravel.

Upper House är systerhotell till Gothia Towers och ligger vid Korsvägen, ett par kvarter från paradgatan Avenyn och ett stenkast från Liseberg och Scandinavium.

Bästa lyxhotell i Stockholm är Lydmar Hotel som ligger på Blasieholmen.

Sveriges bästa lyxhotell

 1. Upper House, Göteborg
  I ett av Gothia Towers torn i centrala Göteborg ligger Sveriges bästa femstjärniga hotell. Hotellet har 53 rum och sviter med en fantastisk utsikt över staden och kan skryta med en prisbelönt restaurang och en spaavdelning utöver det vanliga.
  Genomsnittligt gästbetyg: 9,5
  Toppnotering: 10,0
  Lägsta betyg: 9,2
 2. Dorsia Hotel, Göteborg
  Unika Dorsia Hotel i centrala Göteborg är en upplevelse från första stund. Här finns 37 originellt inredda rum som har en sak gemensamt - lyx.
  Genomsnittligt gästbetyg: 9,4
  Toppnotering: 9,8
  Lägsta betyg: 9,2
 3. Lydmar Hotel, Stockholm
  Det eleganta men avslappnade Lydmar Hotel hittar du på Blasieholmen i centrala Stockholm. Här fokuserar man på toppservice där personalen alltid har stenkoll på vad som händer i stan.
  Genomsnittligt gästbetyg: 9,3
  Toppnotering: 9,8
  Lägsta betyg: 8,8
 4. Grand Hôtel, Stockholm
  Det är svårt att missa storslagna Grand Hôtel under ett besök i Stockholm. Det femstjärniga lyxhotellet har en historia som sträcker så långt bak som till 1874 och är idag ett självklart val för den som vill unna sig det lilla extra.
  Genomsnittligt gästbetyg: 9,2
  Toppnotering: 9,5
  Lägsta betyg: 9,1
 5. Bank Hotel. Stockholm
  I en gammal banklokal huserar idag det intima boutiquehotellet Bank Hotel. Här finns allt från eleganta rum med utsikt över stan till lyxiga sviter med stora terrasser.
  Genomsnittligt gästbetyg: 9,2
  Toppnotering: 9,5
  Lägsta betyg: 8,7
 6. 1909 Sigtuna Stadshotell, Sigtuna
  I vad som är Sveriges äldsta stad ligger också Sveriges minsta femstjärniga hotell beläget. Här har allt från konungar till gemene man snusat, ätit och njutit av omgivningarna.
  Genomsnittligt gästbetyg: 9,1
  Toppnotering: 9,5
  Lägsta betyg: 8,8
 7. At Six, Stockholm
  Design- och konsthotellet At Six är relativt nytt på Stockholms hotellkarta, men har redan kammat hem flertalet priser. Här bor du på hippa Brunkebergstorg och är endast en kort promenad från huvudstadens många sevärdheter.
  Genomsnittligt gästbetyg: 9,0
  Toppnotering: 9,5
  Lägsta betyg: 8,6
 8. Copperhill Mountain Lodge, Åre
  Copperhill Mountain Lodge - Sveriges enda designhotell i fjällen. Här kan du njuta av en av Europas främsta spaupplevelser, äta det bästa från det nordiska köket och det bästa av allt; pisten är precis utanför dörren.
  Genomsnittligt gästbetyg: 8,9
  Toppnotering: 9,5
  Lägsta betyg: 8,0
 9. Hotel Diplomat, Stockholm
  Exklusiva Jugend-drömmen Hotel Diplomat ligger beläget längs med Strandvägen i centrala Stockholm. Hotellet är bland annat känt för sin vackra utsikt över innerstadens vatten och de många kända personligheter som bott här.
  Genomsnittligt gästbetyg: 8,8
  Toppnotering: 9,5
  Lägsta betyg: 8,0
 10. Nobis Hotel, Stockholm
  Moderna lyxhotellet Nobis ligger beläget mitt i smeten, Norrmalmstorg för att vara exakt. Här finns flera olika varianter av sviter och rum att välja bland och dessutom en restaurang, bistro och bar i världsklass.
  Genomsnittligt gästbetyg: 8,8
  Toppnotering: 9,5
  Lägsta betyg: 8,0

 
Källa: Ctravel.com
Topplista är baserad på det genomsnittliga gästbetyget från åtta olika källor. Det rör sig om recensioner och omdömen från några av Sveriges och världens största resesajter. Sammanställningen genomfördes i mars 2019 och med det aktuella betyget som syntes hos respektive sajt då.

Här hittr du alla våra reseguider!

LÄS VIDARE