Vill du bo i David Bowies lyxvilla på paradisön Mustique?

Se bilderna inifrån avlidne stjärnans sommarhus i Karibien

Funderar du på en Karibienresa?

Nu kan du för första gången någonsin bo i den avlidne musikikonens sommarhem på paradisön Mustique – för drygt 600 000 kronor i veckan.

Security Check Required

När David Bowie gick bort i januari lämnade 69-åringen inte bara efter sig en förmögenhet på motsvarande sju miljarder kronor – utan även ett flertal fastigheter.

Den allra mest uppseendeväckande är troligtvis den exklusiva villan på karibiska ön Mustique, där bland andra Mick Jagger också har ett sommarhus. Bowie brukade kalla ön för en ”fantasi-ö”, rapporterar Daily Mail.

Mandalay inte typiskt karibiskt

Huset, som kallas Mandalay, är designat i asiatisk stil av svensken Arne Hasselqvist. Enligt tidningen ville den framlidne stjärnan ha ett hus som var så olikt den karibiska stilen som möjligt.

Mandalay har fem lyxiga sovrum – alla med egen veranda som leder direkt till anläggningens pool. Här finns även flera ”vardagsrum”, det ena häftigare än det andra. Det så kallade kort-rummet är helt inrett med musselskal på väggarna. I villan finns förstås även en fullt utrustad musikstudio.

Köpt av ett David Bowie-fan

Hela anläggningen mäter 25 000 kvadratmeter och omfattar även en enorm trädgård. Området köptes för 20 miljoner dollar, motsvarande 165 miljoner kronor, av multimiljonären och Bowiefantasten Simon Dolan tidigare i år. Det är tack vare Dolan, som döpt sin son till Bowie, möjligheten nu finns att bo i villan. Men smakar det så kostar det. De dyraste rummen går loss på 70 000 dollar i veckan, dryg 600 000 kronor – medan de billigaste kostar 40 000 dollar, ungefär 330 000 kronor.

Förutom all möjlig lyx ingår även en 14 personer stark personalstyrka i summan.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN