Cykla runt Gardasjön

Snart kan du cykla runt hela Gardasjön på en ”svävande” cykelbana.
Utsikten – och backarna – kommer få dig att tappa andan.

Utmed branta klippor och dramatiska bergväggar växer den 14 mil långa cykelbanan fram. Leden som går runt hela Gardasjön kommer upplevas som ”svävande” eftersom den bitvis är placerad en bit ovanför strandlinjen och trädtopparna.

Om några år kan du cykla runt den vackra Gardasjön.
Om några år kan du cykla runt den vackra Gardasjön.

Den så kallade Ciclabile di Limone sul Garda kommer att locka till sig både vanliga motionscyklister, cykelturister och mer avancerade åkare. Vid de tyngsta och längsta stigningarna kommer de som inte orkar trampa sig upp på toppen kunna hoppa på en båt och ta sig vidare till nästa stopp sjövägen.

Uppsving för turismen

Utsikten är makalös och de många byarna och städerna kring sjön kommer att inbjuda till pauser under cykelturen. Det är också en av anledningarna till att man bygger cykelbanan. Förhoppningen är att cykelentusiaster vill upptäckta fler orter än bara de stora turistmagneterna vid Gardasjön. Man hoppas på ett uppsving för restauranger och hotell utmed leden.

– Jag hoppas att den kommer att bli den mest spektakulära cykelbanan i Europa, säger Chicco Risatti, borgmästare i Limone sul Garda till The Telegraph.

Enligt Garda Post kommer cykelbanan att kosta upp mot 102 miljoner Euro. Den kommer stå klar och redo för invigning 2021.

LADDA NER: Reseguide till sköna Gardasjön – vin och vattenland
Publisert:

LÄS VIDARE