Ännu en resejätte satsar på tågcharter

RESA

Portoroz i Slovenien och Balaton i Ungern nya resmål

Foto: Balaton-sjön i Ungern, nytt resmål för tågchartern 2008.

Efter Fritidsresors satsning på chartertåg till destinationer i Italien satsar även Ving på ett liknande koncept inför kommande sommar.

Tillsammans med SJ inleder Ving tågcharter till de italienska orterna Venedig, Lido di Jesolo, Comosjön och Gardasjön samt till Portoroz i Slovenien och Balaton i Ungern. Chartertågen kommer att rulla under perioden maj-september 2008.

Vings åg utgår från Malmö med nattåg till Berlin. Två tågbyten senare nås resmålen 20-26 timmar efter avgång från Malmö.

- Efterfrågan på alternativa transportsätt ökar, det är tydligt. Tågcharter ligger i tiden, det är ett annorlunda, avkopplande och inte minst miljövänligt sätt att resa på, säger Patrik Marklund, produktchef på Ving i ett pressmeddelande.

Med på tågen kommer att finnas skandinaviska tågvärdar. Ving hoppas kunna locka 40-talister som tidigare tågluffat samt flygrädda som söker alternativa transportsätt till tågresorna. Tur- och retur inklusive liggvagn samt sju dagars boende på mellanklasshotell kommer att kosta från ca 4000 kronor per person. Resorna kan bokas från och med början av december.