Amsterdam får stort A

Uteliv, arkitektur och parkhäng. I Amsterdam kan man välja och vraka mellan roligheterna Du hittar länkar för nedladdning av reseguiden i botten av artikeln.

Två timmar med flyg från Stockholm och du är framme i mysiga Amsterdam, en stad där de flesta kan hitta något de gillar. För det är svårt att värja sig mot det romantiska med stadens alla kanaler, där Amsterdamborna tillbringar mycket tid. Många bor i spektakulärt designade husbåtar och de som inte bor på kanalerna firar åtminstone födelsedagar och har afterwork på sina båtar.

För den arkitekturintresserade finns de hypermoderna bostäderna i de östra hamnkvarteren. Det gamla Amsterdam med sina smala hus kan man se om man promenerar längs den långa kanalen Prinsengracht, där det för övrigt är perfekt att stanna till för en kaffe eller eftermiddagsöl på något av de många kaféerna.

Om solen är framme är det ett måste att ta sig till den populära parken Vondelpark, som är ett favorittillhåll för stadens invånare. Här har man picknick, tar en tupplur eller träffar vännerna på det populära ”blå tehuset”.

Amsterdam är väldigt promenadvänligt, men blir du trött i benen kan du göra som lokalbefolkningen, det vill säga cykla. Se till att inte planera in för mycket, utan låt dig ryckas med i vad som händer på gatan. För det händer alltid någonting i Amsterdam.
Lisa Olsson har skrivit en guide till Amsterdam, med massor av tips på boende - både på hotell och husbåt, barer, kaféer och trevliga stadsdelar.

Några av rubrikerna i resguiden:
  Resa hit
  Boende
  Restauranger
  Nattliv
  Sightseeing
  Stadsdelar
  Att göra
  Utflykter
  Shopping
  Kaféer
  Trevliga områden

Reseguiden till Amsterdam består av 20 A5-sidor och publicerades i juli 2012.
 

Plus-kunder laddar förstås ner resguiden utan kostnad!

MER OM RESA