Det är dags att planera sEMestern

Av: 

Cecilia Lundblad

Resa

Allt du behöver veta inför fotbollsfesten

Lyckas Sverige ta sig till fotbolls-EM 2008 kommer Schweiz och Österrike garanterat bli sommarens hetaste resmål. Här är allt du behöver veta inför fotbollsfesten.

Får svenska bolltrollare visa vad de går för bland alper, medeltida borgar och kalla, klara sjöar blir Schweitz och Österrike heta resmål i sommar.

EM spelas på åtta olika orter i Schweiz och Österrike, bland andra Wien, Genève och Salzburg. För den som väljer att åka ner och uppleva fotbollsfesten erbjuder spelplatserna ett rikt utbud av kultur och historia, så det kommer inte att bli svårt att få tiden att gå mellan matcherna.

Vad sägs till exempel om ett besök på Spanska ridskolan i Wien för att se de berömda lippizanerhästarna, eller en rundtur i det gamla FN-högkvarteret i Genève?

Nästan slutsålt

Men det är inte det lättaste att få tag på biljetter. Redan nu är det mesta slutsålt, och då vet vi inte ens vilka lag som kommer att spela i vilken grupp.

Den 2 december lottas slutspelet och först därefter kommer Svenska fotbollförbundet att få ett begränsat antal biljetter till matcherna.

Anmäl intresse redan nu

Sportresearrangören Steve Perryman säljer paketresor till alla matcher – med eller utan Sveriges deltagande i turneringen.

– Det kommer att finnas flera olika varianter, men alla paket är med flyg, transfer, hotell, matchbiljett och någon aktivitet före matchen, säger Tommy Gustafsson, vd på Steve Perryman.

Paketen släpps till försäljning några dagar efter lottningen den 2 december, men redan nu går det att anmäla sitt intresse på hemsidan.

– Efterfrågan är väldigt mycket större än tillgången. Till VM i Tyskland var det 330 000 som anmälde sitt intresse, och Sverige fick någonstans mellan 45 000 och 50 000 biljetter, säger Tommy Gustafsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert: