Gulliga Windsor – inte bara för prins Harry och Meghan

Publicerad:
Uppdaterad:

Prins Harry och Meghan Markles bröllop

Lantligt och pittoreskt och bara en halvtimme med tåget från Londons centrum. Windsor är inte bara för de kungliga, det finns mycket att se och uppleva. Här finns till och med ett Legoland.

Prins Harry och Meghan Markle.
Foto: AVALON RED
Prins Harry och Meghan Markle.

När prins Harry och Meghan Markle gifter sig den 19 maj är det kapellet vid Windsor castle som står i centrum för världens ögon. St George’s chapel har tidigare huserat kungliga bröllop, och det är på slottet i Windsor som drottning Elizabeth har sin privata bostad. Slottet är öppet varje dag året om och här finns allt för den som är intresserad av historia och kungligheter. Windsor castle är ett av världens äldsta slott och började uppföras 1066 av Vilhelm Erövraren. Vaktavlösningar finns här också såklart, och även en stor slottspark att ströva runt i.

Foto: Anthony Devlin/AP/TT
Windsor castle där drottningen har sin privata bostad.

Om man går över Themsen hittar man lätt till Eton college, ett av världens mest kända och exklusiva privatskolor. Här har prinsarna Harry och William gått och en termin kostar cirka 150 000 kronor. I England går det tre terminer på ett läsår så det är inte billigt precis.

Foto: AmandaLewis/iStockphoto
Eton college.

Om barnen tröttnat på historiska sevärdheter och gamla byggnader finns det faktiskt ett Legoland i Windsor. 55 attraktioner och även ett hotell inrett med legotema. Bäst att boka biljetter på nätet i förväg.

Foto: Legoland
Windsor har ett eget legoland.

Runt Windsor castle finns många små mysiga ställen där man kan få ett riktigt brittiskt afternoon tea. Här finns också många affärer och restauranger.

Foto: EmmaIsabelle/iStockphoto
Njut av ett brittiskt afternoon tea.
Foto: Abdoaodalla/iStockphoto
Stonehenge i Wiltshire.

Från Windsor utgår många båttturer om man vill se landskapet via Themsen. Många av turerna har speciella luncher eller afternoon tea. I Windsor går det också att hyra segway. Om man se de berömda stensättningen Stonehenge som härstammar från bronsåldern finns det turer härifrån.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA