Lågprisflyg - i hela världen

RESA

Vi guidar till budgetfynden runt klotet

Bangkok-Singapore för 300 kronor. Eller Los Angeles-New York för 850 kronor.

Det är inte bara i Europa som lågprisflyget slagit igenom.

Vi guidar dig till de största budgetbolagen världen över och hjälper dig att sätta ihop en spännande resrutt.

Just nu finns framförallt tre stora områden för lågprisflyg utanför Europa:

Nordamerika.

Sydostasien.

Oceanien (Australien och Nya Zeeland).

Sedan har vi två jättar som är på väg att bli gigantiskt stora när det gäller lågprisbolag, väldens folkrikaste nationer Indien och Kina. Enligt analytiker kommer lågprismarknaden i Fjärran Östern att öka med närmare 50 procent varje år de närmaste åren.

Däremot har lågprisflyget ännu inte vuxit i Syd- och Centralamerika. Men det troliga är att det kommer en stark utveckling även där, framförallt i Brasilien, Chile, Costa Rica och Argentina.

I Afrika är det nästan bara Sydafrika som har en marknad för lågprisflygbolag, plus att det går att komma med lågprisflyg från Europa till ett par nordafrikanska länder (Marocko, Tunisien och Egypten).

Jag har listat lågprisflygbolag runt om i världen. Flyg inom Europa finns inte med i guiden, däremot lågprisbolagen som har långflygningar från Europa till andra världsdelar.

Med hjälp av denna guide och en kartbok kan du enkelt planera en spännande rutt i världen. Vissa sträckor kan det vara tvunget att åka land- eller sjövägen. Dessutom kan det ibland bli billigast att flyga med de stora flygbolagen, ex- empelvis från Thailand till Köpenhamn för runt 3000 kronor eller från Indien till Sverige för något mindre.

Robert Karlsson ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM