Doldis är Europas billigaste flygbolag

Av: 

Anders Hedberg

Privatägda Pegasus har funnits i 20 år och har 40 plan i sin flotta.
Privatägda Pegasus har funnits i 20 år och har 40 plan i sin flotta.

Resa | Flyg

Turkiska Pegasus är Europas billigaste lågprisbolag.

Det visar en ny prisjämförelse.

Jätten Ryanair hamnar inte ens på pallen.

Ryanair har förvisso de lägsta biljettpriserna, enligt undersökningen gjord av flygsökmotorn WhichAirline.com. Men när man plussar på avgiften för att checka in en väska och att betala med ett bankkort så faller Ryanair ner till fjärde plats.

Istället är det turkiska Pegasus Airlines som har det lägsta genomsnittliga totalpriset, 63,19 euro för en enkelbiljett. Bolaget, som bland annat flyger till Turkiet från Stockholm och Köpenhamn, är en bra bit före tvåan Wizz Air (75,74 euro) och trean Blue Air (82,45 euro)

”Även om Ryanair brukar anses vara det billigaste flygbolaget så stämmer detta bara när man jämför baspriset utan extra avgifter”, skriver WhichAirline.com.

”Lågprisbolagen tjänar stora pengar på dessa avgifter och deras kreativitet när det gäller att uppfinna nya verkar oändlig.”

I prisjämförelsen ingår 20 europeiska lågprisbolag. Mer än 300000 sökningar gjordes för resor i oktober och senare. Norwegian hör till de dyraste bolagen, oavsett om man jämför baspriset eller totalpriset.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Flyg